БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 1 грудня 2023 р.

НАШ КОТЛЯРЕВСЬКИЙ

29 листопада в Літературно-меморіальному музеї Івана Петровича Котляревського відбулося засідання круглого столу "Наш Котляревський" до 225-ліття виходу в світ поеми "Енеїда", 120-річчя відкриття пам’ятника в Полтаві та 254-ї річниці від дня народження поета.
До заходу долучилися науковці та педагоги навчальних закладів, працівники музеїв і бібліотек. Тематика доповідей учасників круглого столу охопила значний діапазон актуальних питань: історії унікальних музейних предметів, пов’язаних з ушануванням поета, історії відкриття пам’ятника, особливостей святкування у добу Івана Котляревського.
На заході виступила завідувачка сектору краєзнавчої літератури та бібліографії Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара – Тетяна Базир з доповіддю "Одинокий я, нежонатий я…". Виступ стосувався романтичних сторінок життя та творчості І. П. Котляревського за працями його біографів і письменників-краян.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...