БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

суботу, 9 грудня 2023 р.

ДЕНЬ ФУТБОЛУ

У шанувальників футболу всього світу є своє свято - Всесвітній день футболу. Подякувати за нього можна ООН, яка і запропонувала його відзначати 10 грудня кожного року. Таким чином міжнародне співтовариство віддає дань цьому виду спорту, який для багатьох мільйонів не просто гра, а стиль життя.
Перша згадка про футбол як "про гру в м’яч ногами" історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоліттям до нашої ери.
Називалася вона Цу Чю, що означає "штовхати ногою". Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати добру фізичну форму.
Коли вперше з’явилася ця гра точно ніхто не знає. Деякі стверджують, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії в VIII столітті. На бойовищі, після битви, вони копали ногами відрубані голови супротивника.
Про цю грі відомо досить мало - те, що були ворота і воротар, те, що гра була частиною фізичної підготовки солдатів, і що вона була відома вже три тисячі років тому.
У футбол грали й у Давній Греції, і Римі близько двох з половиною тисяч років тому. У Греції ця гра називалася "битва за м’яч", з чого можна припустити, що грали в неї відповідно, застосовуючи різноманітні прийоми бойових мистецтв.
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ
  • Долуханов Г. Футбол / Г. Э. Долуханов. – Харків : Клуб Семейного Досуга, 2012. – 241 с.
  • Дубенчук А. Футбол / А. І. Дубенчук. – Харків : Ранок, 2010. – с. – (Спортивні ігри в школі)
  • Соломонко В. Футбол : підручник / В. В. Соломонко, Г. А. Лісенчук, О. В. Соломонко. – 2-ге вид., випр. і доп. – Київ : Олимпийская литература, 2005. – 296 с.
  • Футбол : полный самоучитель / Д. Харви, Р. Дангуорт, Дж. Миллер, К. Гиффорд. – Харків : Клуб Семейного Досуга, 2012. – 256 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...