БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 28 квітня 2022 р.

ВОЙНІЦЬКИЙ АНДРІЙ

Знай наших
Український письменник, pr-спеціаліст, журналіст. Народився 28 квітня 1983 р. у Полтаві. 
Закінчив ХНУ ім. В. Н. Каразіна, за фахом історик. 
Працював вантажником гардеробником, кухарем, учителем історії, продавцем, торговим представником, кримінальним репортером, журналістом і оглядачем низки українських громадсько-політичних газет та Інтернет-видань. 
На сьогодні IT-журналіст, також займається рекламою, маркетингом і PR. Друкувався в журналах "Новая юность", "Литература", "Урал". 
Опублікована в електронному вигляді повість Андрія Войніцького "Резиновое солнышко, пластмассовые тучки" (яку прозаїк Платон Беседін назвав "настільною книжкою Євромайдана"). 
Войніцький А. Л. Скільки коштує бути білою вороною / А. Л. Войніцький.  Харків : Віват, 2015.  160 с.
Скільки коштує бути білою вороною? І чи можливо в сучасному світі відійти від стереотипів і встановлених суспільством правил? Автор не пропонує однозначних відповідей на ці запитання – їх просто не існує. Для оповідань Андрія Войніцького характерний глибокий психологізм. Його герої можуть шокувати своїми вчинками, але ці вчинки щирі і правдиві. Хтось із читачів знайде в цих історіях себе, хтось буде всіма силами заперечувати найменшу схожість, але і тим, і іншим сподобаються оригінальні сюжети й майстерність прозаїка.
Войніцький А. Л. Новини : роман / А. Л. Войніцький. – [Харків] : Фабула, [2018]. – 448 с. – (Дебют).
"Але ж це Харків, дитинко"  каже собі герой цієї неординарної книги. Рідко можна відчути таку напругу, як у дебютному романі Андрія Войніцького, такий болісний саспенс, такі стрімкі й неочікувані повороти сюжету. Це воістину Харків, найсправжніший, тільки замість симпатичного аверсу цієї блискучої монети перед читачем чи не вперше постає похмурий реверс міста-мільйонника, його жорстокий, часом кривавий виворіт, потопаючий у випарах синтетичних наркотиків. Першокласний трилер  і точно вивірена психологічна оповідь про те, як життя, що так багато обіцяло спочатку, розлітається на друзки .
Книга досліджує іншу, темну сторону життя Харкова 2000-х років, з його злочинцями, наркотиками, повіями, мажорами Але ця книга не лише про Харків, події описані у книзі могли трапитися у будь-якому місті України 2000-х років...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...