БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 24 липня 2017 р.

З ЮВІЛЕЄМ БРАТІВ КАПРАНОВИХ

Біографія письменника – це його книжки. Але людей часто цікавлять побутові питання – родився, вчився, одружився. Тим більше, коли йдеться про такий екстраординарний випадок, як наш – брати-близнюки і все таке.
Тому повідомляємо факти про братів Капранових – брати-близнюки Дмитро та Віталій Капранови, письменники, видавці, громадські діячі, барди.
Народилися 24 липня 1967 року в м. Дубоссари, нині Молдова, куди змушена була втікати з Одещини від репресій бабуся. Виросли в Очакові Миколаївської області. Закінчили загальноосвітню, спортивну (греко-римська боротьба) та музичну (фортепіано) школи. Вищу освіту здобули за фахом "Технічна кібернетика". Певний час мешкали в Москві, де видавали українську газету "Тинди-ринди" та журнал української фантастики "Брати", там же почали писати свою дебютну книжку "Кобзар 2000". Утім, не бачачи в Москві можливості для творчої реалізації, повернулися до України.
У 1988 одружилися з сестрами-близнючками.
Опинившись у Києві 1998 року, брати Капранови вирішили взятися за видавничий бізнес. Перший книжковий проект – каталог книжок поштою "Книгоноша" – багато років був чи не єдиною можливістю для українців купувати вітчизняні книжки в усіх куточках країни. Другим легендарним відкриттям Капранових у 1999 році став перший конкурс української гостросюжетної літератури "Золотий Бабай".
2000 року стартувало видавництво "Зелений пес".
Згодом з’явилися й інші помітні в українському видавничому просторі проекти братів: літературна газета "Друг Читача»"(2004) та сайт – майданчик для творчого спілкування "Гоголівська Академія" (2005). 2011 року Капранови започаткували перший Всеукраїнський конкурс двійників Тараса Шевченка.
Письменники пишуть переважно для дорослого читача.
Більш детально біографія викладена на персональному сайті Братів Капранових 
КНИГИ:
Капранови (брати). Розмір має значення : хулігансько-філософський роман / Капранови. - К. : Зелений пес, 2006. - 464 с. 
Вороги України не дрімають. Цього разу вони вирішили знищити нашу культурну основу, нашу традиційну мораль. І мішенню для атаки обрали найбільш вразливу її частину – дівочу цноту.
Популярний засіб для схуднення насправді виявляється біологічною зброєю, що впливає виключно на невинних дівчат. До справи беруться компетентні органи. Хто стоїть за спинами біотерористів?
Про це ви довідаєтеся з хулігансько-філософського роману братів Капранових "Розмір має значення". Чому роман хуліганський, ви, певно, зрозуміли. А чому філософський – прочитайте на звороті обкладинки.

Капранов, Віталій. Зоряний вуйко : [оповідання] / В. Капранов, Д. Капранов. - [К.] : Зелений пес, [2009]. - 392 с. 
Чи можуть у майбутньому знову з’явитися чумаки? Так – відповідають брати Капранови. З кожним роком сонце все лютіше палить землю, і не виключено, що людям врешті-решт доведеться заховатися від нього у глибокі катакомби. Але і тоді знайдуться сміливці, які збиратимуться у валки і знову ходитимуть по сіль – через покинуті міста, висохлі річища та озера. І так само, як колись, подорожі їхні будуть повними пригод і небезпек… А може все буде зовсім інакше — людство навчиться жити у згоді з природою, засвоїть інші планети і галактики. Тоді для захисту космічних українців буде створена Українська Галактична служба, а агент цієї служби – Мамай – героїчно боротиметься з міжпланетними терористами. У цій книзі є багато варіантів майбутнього, але найцікавішою виявиться незвичайна, магічна версія сьогодення. Чи може ти думаєш, що справжня магія залишилася лише у минулому?
Капранов, Віталій. Мальована історія Незалежності України / В. Капранов, Д. Капранов. - [К.] : Зелений пес, [2013]. - 80 с. 
Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.
Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попередників і писав "Повість минулих літ", а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – навіщо ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях.
Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні.
Саме для цього, спираючись на праці гігантів української історії, археології та етнографії, ми вибудували цей єдиний ланцюг подій минулого, що врешті призвели до появи на мапі світу не¬залежної держави із назвою Україна. Нашої Батьківщини.
Брати Капранови. Щоденник моєї секретарки / Брати Капранови. – К. : Зелений Пес; Гамазин, 2011. – 400 с.
Він має все – дружину-телеведучу, красуню-коханку, бізнес на бюджетних грошах, впливових друзів та партнерів. Він – типовий представник так званого "бомонду" чи то "еліти". Однак українцям завжди були притаманні природний скепсис та іронія. Саме завдяки цим якостям головний герой роману "Щоденник моєї секретарки" стає діґґером – подорожуючи таємними коридорами влади та грошей, він не забуває фіксувати для нас із вами правдиву картину того, що відбувається там. Але одного разу світ навкруги раптом починає руйнуватися – настає час великого бізнесового та політичного переділу, гаряче літо 2004-го..

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...