БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 27 липня 2017 р.

ВІТАЄМО НАШУ ЗЕМЛЯЧКУ ЄЩЕНКО!!! ПОВІСТЬ "БІБЛІОТЕКАРКИ НЕ ВИХОДЯТЬ ЗАМІЖ" ВИГРАЛА ГРАНТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Марина Єщенко
Письменниця з с. Великий Кобелячок Новосанжарського району Марина Єщенко отримала грант Президента України на видання пригодницької повісті "Бібліотекарки не виходять заміж"
Книжка вийде друком у луцькому поліграфічно-видавничому домі "Твердиня".
Марина 7 років працює в бібліотеці Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Ця повість виграла 3 премію "Смолоскип" – назва була опублікована в різних джерелах – і багато письменників обговорювали її на кшталт: "Боже, яка жахлива тема! Як можна було так дискредитувати бібліотекарів". Люди, які не знали, що я сама працюю в бібліотеці й не відчули гумористичного стилю – взагалі не зрозуміли назви. "Я намагалась розвіяти міф, що бібліотека це місце, де збираються незаміжні дівчата, які й тільки мріють про жениха", – каже Марина. "У повісті є одна героїня, головна мета якої – щоби її не видали насильно заміж. Адже батьки занепокоєні, що вона досягла віку, "коли вже пора" і за будь-якої нагоди пробують підсунути дочці вдалий варіант жениха. Врешті дівчина починає підозрювати всіх хлопців, що приходять до бібліотеки, що це "кандидати" від батьків".
Головна героїня, бібліотекар Анастасія – фанат своєї справи. Постійно намагається модернізувати і покращити роботу – і через це сперечається з директором, який ставиться до своїх обов'язків "прохолодно". Він у неї закоханий і всіляко намагається дізнатись про особисте життя Анастасії: краде її записник, підслуховує і підглядає. До того ж директор намагається "опікуватись" дівчиною. Один із рушіїв сюжету: здогадки співробітників про те, які стосунки їх об'єднують, і чи вона від нього не вагітна. Кінець книжки буде сюрреалістичним – і директору доведеться змінити свої погляди на роботу і стосунки з людьми. Оповідь ведеться від імені директора, так я намагалася показати розрив між тим, як роботу бібліотеки бачать працівники, які мають безпосередній контакт з читачами, і які займають адміністративну посаду.
Лауреатка літературної премії "Смолоскип" (2014), Міжнародної німецько-української літературної премії ім. О. Гончара (2012), Всеукраїнського літературного конкурсу "Троянди і виноград" (2008) та інших літературних конкурсів та премій. Твори М. Єщенко опубліковані у понад 70-и альманахах, журналах, газетах. Автор збірки новел "Поговори зі мною". Живе і працює в м. Києві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...