БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 21 червня 2017 р.

ФІНАЛЬНІ ФРАЗИ КНИГ

Вибираєте, що почитати? Тільки найкращі книги в нашій бібліотеці! Найвідоміші письменники, книги-бестселери, лауреати літературних премій, екранізовані романи...
Так давайте ж згадаємо про ті найулюбленіші книги, фінальні фрази яких володіють неймовірно сильним й емоційним зарядом та запам'ятовуються назавжди. Хто знає, може, прийшов час перечитати одну з них? 
Представляємо вашій увазі кращі фінальні фрази книг.


"Кохання - одне-єдине, та ти розумієш це тільки після того, як пізнаєш його... А до того блукаєш сліпий, кидаєшся на всіх інших... Кажеш їм - люблю, але жити... жити без них можеш!" 
(Люко Дашвар "На запах м'яса")Книга "На запах м'яса" і початок, і кінцівка, мабуть, самі незвичайні з усіх книг.

"Лед тронулся, господа присяжные заседатели". 
(Илья Ильф, Евгений Петров «Двенадцать Стульев»)Роман "Дванадцять стільців" - найпопулярніша книга всіх часів.
"Я подумаю про все це завтра, в Тарі. Тоді я зможу. Завтра я знайду спосіб повернути Ретта. Адже завтра вже буде інший день". 
(Маргарет Мітчелл "Віднесені вітром"). Роман встиг підкорити серця мільйонів читачів по всьому світі. Напевно всі вони пам’ятають цю фразу.
"Чем меньше женщину мы любим, 
Тем легче нравимся мы ей 
И тем ее вернее губим 
Средь обольстительных сетей". 
(Александр Пушкин "Евгений Онегин"). Книга "Євгеній Онєгін" - найвідоміша і найзначніший твір А. С. Пушкіна, вершина російської поезії і предмет численних досліджень. 
"А человек без честного рода и потомства, что хлебное семя, кинутое в землю и пропавшее даром в земле. Всходу нет - никто и не узнает, что кинуто было семя". 
(Н. В. Гоголь "Вечера на хуторе близ Диканьки. Миргород"). Містична книга Гоголя - це одна з книг, яка проста  чудова і цікава, що змушує  відчути атмосферу казки.
"Він був убитий в жовтні 1918 року, в один з тих днів, коли на всьому фронті було так тихо і спокійно, що військові зведення складалися з однієї тільки фрази: "На Західному фронті без змін" 
(Еріх Марія Ремарк «На Західному фронті без змін»). Це найкраща книга про дружбу. Фінал, звичайно, в стилі Ремарка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...