БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

ПОЛТАВЩИНА В ЛІТЕРАТУРІ


ЗНАТИ РІДНЕ, ЩОБ ГОРДИТИСЯ

Полтавщина – мальовничий край зі славетною тисячолітньою історією, віковими традиціями, талантами і працьовитими людьми. Ця земля є невід’ємною частиною України й здавна овіяна легендами та славою.
Сьогодні запрошуємо вас у найцікавішу подорож – подорож по рідній Полтавщині.
Кожен з нас пишається тим, що проживає у старовинній і красивій Полтаві, яка внесена до списку історичних міст України. У нас є чудові місця, куди ми залюбки зможемо повести своїх гостей і друзів. Проте, процес пізнання історичного минулого, природи рідного краю, безперервний.
Сьогодні, в час духовного відродження України, значно підвищився інтерес користувачів до історичного минулого нашої держави, краю. Значну роль в цьому відіграє бібліотечне краєзнавство, саме бібліотека формує особистість на ґрунті історії, культури, традицій власного народу, вивчає та виховує любов до рідного краю, інтересу до вітчизняної історії та літератури, почуття національної гідності та патріотизму.Ми, володарі безцінних книжкових багатств, як ніхто інший
обізнані з друкованими джерелами, у яких висвітлено краєзнавчі аспекти Полтавщини.
Сектор краєзнавства продовжує Вас знайомити з новою літературою, яка надійшла в 2015 році в Полтавську обласну бібліотеку для юнацтва імені Олеся Гончара. Нещодавно був проведений інформаційний огляд нових надходжень з читачами бібліотеки. Через книгу у читачів формуються любов і повага до минулого рідної землі, усвідомлення своєї причетності до збереження й примноження народних скарбів. Це допомагає бібліотеці виховувати у користувачів любов до своєї «малої батьківщини», почуття гордості за її славне минуле, відчувати себе господарем, який дбає про рідний край, зберігає культурні традиції, літературну
спадщину та передає їх у спадок прийдешнім поколінням.
До вашої уваги пропонуємо наступні книги:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...