БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 13 жовтня 2015 р.

УВАГА! НОВІ КНИГИ!


Заповідна Диканщина: фотоальбом / упоряд. І. С. Черкаська. – Полтава, 2009. - 68 с.

Диканщина – це край із унікальними можливостями як для відпочинку і туризму, так і для збереження довкілля багатої культурно-історичної спадщини. 
Це видання, яке пропонується вашій увазі, - путівник у найцікавіший світ природи Диканського району, дослідженням якої, в різні часи, займалися видатні вчені й краєзнавці: В. Докучаєв, Ф. Гринь, А. Івашин та інші. 
Фотоматеріали, які лягли в основу даного альбому, ознайомлять із мальовничими природними ландшафтами, унікальними історичними об'єктами, представниками флори та фауни Диканського району. Все це варто побачити, а головне – зберегти для наступних поколінь.

Залишусь з вами у віршах: пам'яті поета Володимира Тарасенка. – Полтава : "Полтавський літератор", 2013. - 200 с.

Володимир Олександрович прийшов у світ на потужних крилах ліричного таланту. Прийшов, щоб упокорити мелосом рідного слова наші серця, навчити ще глибше любити прадідівську землю, пам'ять предків, поціновувати кожну прожиту мить. Бо сам умів безмежно й щиро любити Україну, рідних і близьких, шанувати дружбу, допомагати іншим у важку хвилину. Він був поетичною душею безмежного українського космосу.
Саме про все це – книга пам'яті світлоносного поета-земляка Володимира Тарасенка. Народився поет 23 жовтня 1948 року в селі Бориси Глобинського району Полтавської області.
Володимир Олександрович є одним із співавторів "Гімну Полтавщини".
Поет перебував у розквіті творчих сил, працював багато і плідно, даруючи свій талант людям до останнього подиху життя.
В книзі представлена біографія поета, його вірші та спогади про нього.

Тарасенко В., Раковський В. В долонях рідної землі. – Полтава : Полтавський літератор, 2008. – 108 с.

Пісенний збірник результат тривалої творчості співпраці поета Володимира Тарасенка і композитора Володимира Раковського. Твори, які увійшли до нього, оспівують славне минуле і сьогодення України, її народу, красу рідного краю, утверджують одвічні духовні цінності та традиції нашої землі, її людей.
Вірші Володимира Тарасенка, покладені в основу пісень, позначені високим профіоналізмом, активною позицією автора. Музика композитора Володимира Раковського до пісень мелодійна, лірична, в ній вчувається тонка душа справжнього митця. 
Популярними серед слухачів стали пісні "Пам'ять", "Дружині", "Пори вечірньої", "Чарівна ніч" та інші.
Пісні на інтимну тематику возвеличують незбагненне диво кохання, неповторну красу жінки, є виявом найвищих і найпотаємніших людських почуттів.

Казка про Казку. – Полтава: КП "Полтававодоканал"

Нинішній період розвитку Землі називають техногенним. Його характерними рисами є деградація природного середовища, спричинена господарською діяльністю людини. Досягнення людського розуму, нажаль, спрямовані на посилену, некомпенсовану експлуатацію ресурсів Землі, зокрема води. Альтернативи грамотному водокористуванню немає, усе інше – крах.
Ми повинні навчитися любити і берегти воду, адже ми – частина природи, і наше самопочуття і здоров'я залежить від неї. Від нас залежить, яким буде світ у майбутньому, чи не перетвориться Земля на величезну виснажену пустелю.
Саме для того, щоб запобігти розвиток байдужості до долі природи, і народилася ця книга. ЇЇ ініціатором і видавцем стало КП "Полтававодоканал". Це підприємство, як ніяке інше, є своєрідним "екологічним посередником" між суспільством і природою.
"Бережіть воду, любіть її, і кожна краплинка буде вам вдячна!" – такими словами закінчується книга. І хочется вірить, що ці слова не залишать байдужими серця.

Сердюк В. Чарівне скельце, або подорож за сміливістю. – Полтава : "Дивосвіт", 2014. – 39 с.

Книга неймовірних історій для вразливих малят та їхніх батьків. Найдивовижніші історії трапляються з нами саме у дитинстві. Ця історія про пригоди найменшого з родини дитячих страхів Кошмарика і секрет чарівного скельця. Про неймовірну подорож за сміливістю колишнього боягуза Сашка. Хто такий друг і що потрібно для того, щоб мати друзів. Про це та інше, з притаманним йому психологічним підтекстом знайомить читача автор цієї книги – Віктор Сердюк.
Віктор Володимирович Сердюк народився 7 грудня 1972 року в Полтаві. Має юридичну і вищу економічну освіту. Як у житті, так, і в творчості поет щиро прагне досягти непростої, благородної мети – бути самим собою.
Член Полтавської спілки літераторів.

Сердюк В. Казки старого дуба та Анусин сон. – Полтава : "Полтавський літератор". – 22 с.

Як написав сам автор до цієї книги:
Історії повчальні в книзі цій
Тобі корисні будуть, друже мій.
Любові й ніжності тут вкладено багато:
Її ж-бо створювали мама й тато.
Присвяченням рядки лягли ось ці:
 Анусі – нашій любій донечці!
В цю книгу ввійшло 14 гарних віршиків. За цю книгу Віктор Володимирович в номінації "Краще видання для дітей та юнацтва" обласного конкурсу "Краща книга Полтавщини" отримав Диплом першого ступеня.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...