БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

ХТО ВИРІС НА МУЗИЦІ ЛЕННОНА...

Весь світ сьогодні, якщо не наспівує пісні "Бітлз", то вже точно згадує соліста легендарної групи. Таблоїди і телебачення, радіо та Інтернет рясніють зображеннями Джона Леннона. Сьогодні засновнику легендарної четвірки виповнилося б 75 років. Біттломанія і біттлофобія, круглі окуляри і джинси-кльош, а найголовніше - це ціле покоління тих, хто виріс на музиці Леннона.
Джон Вінстон Леннон народився 9 жовтня 1940 року о 5.02 ранку, під час авіанальоту німецької авіації на Ліверпуль. Батьки — Джулія й Альфред Леннони незабаром після його народження розлучилися, тривалий час Джона виховувала тітка, з 1953 він знов жив з матір'ю та вітчимом. Його батько походив із сім'ї ірландського роду O'Leannain, яка переселилася до Ліверпулю під час картопляного голоду в Ірландії.
Британський рок-музикант, співак, композитор, художник, письменник, політичний активіст. Засновник й учасник гурту «The Beatles», один із найвпливовіших музикантів XX століття.
Крім своєї музичної діяльності Леннон був політичним активістом. Свої погляди він висловлював як у піснях, так й у публічних виступах. У знаменитій пісні Imagine виражені всі думки Леннона про те, як повинен бути влаштований світ. Леннон проповідував ідеї рівності й братерства людей, миру, волі. Це зробило його іконою хіпі й одним із найзначніших громадських діячів 1960-х — 1970-х.
IMAGINE

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...