БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 22 березня 2020 р.

ПИСЬМЕННИКИ, ЯКІ ПЕРЕДБАЧИЛИ МАЙБУТНЄ...

Ще 100 років тому люди не могли й уявити що колись людина полетить в космос, світ технологічних інновацій переживає справжній бум. Утім, дехто здогадувався, що світ буде геть іншим, і навіть змалював цей процес у художніх творах. Ідеї яких письменників стали реальністю – дізнаєтеся в нашій статті.

Азімов А. Я, робот : наук.-фантаст. оповідання / А. Азімов ; пер. з англ. Д. Грицюка. - К. : Веселка, 1987. - 271 с.
Американський письменник-фантаст і популяризатор науки. У 1964 році, під час Всесвітньої виставки в Нью-Йорку видання The New York Times запитало в Азімова, чого досягне людство через півстоліття – тобто в 2014 році. Письменник висунув чимало різноманітних теорій, і деякі з них – справдивилися. Зокрема: 3D фільми, використання сонячної енергетики, смартфони, використання штучних супутників (ми зможемо телефонувати в будь-яку точку світу й при цьому не тільки бачити, але й чути співрозмовника – нічого не нагадує?), заморожені обіди – так-так, Азімов зміг передбачити навіть таку, здавалося б, тривіальну річ!
Звісно ж, деякі теорії письменника не справдивилися: наприклад він думав, що будинки розташоватимуться під землею, а міську поверхню будуть використовувати для городництва, садівництва й розведення худоби. Утім, проникливість Азімова все одно вражає!
ЧИТАТЬ ОНЛАЙН

Бредбері Р. 451' за Фаренгейтом : [повість] / Р. Бредбері ; [пер. з англ. Є. Крижевича]. - Тернопіль : Богдан, [2011]. - 208 с.
Американський письменник, автор знаменитої книги "451 градус за Фаренгейтом". У цьому творі Бредбері зміг передбачати кілька звичних для сучасної людини речей. Герої роману носили крихітні радіоприймачі, які називали "раковинами" - це попередники сучасних наушників. Крім цього, у книзі "451 градус за Фаренгейтом" автор описав телевізори з плоским екраном, банкомати та навіть... соціальні мережі! Бредбері розповідає про "стіни" - сучасні телевізори, які дозволяють людям спілкуватися одне з одним на відстані.
ЧИТАТЬ ОНЛАЙН

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...