БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

суботу, 21 березня 2020 р.

СУЧАСНА УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА

Ми продовжуємо знайомити вас із новинками сучасної української літератури. За вікном –  весна, а карантин продовжується, можна замотатися в плед і читати кращі книги про людські відносини.
Сьогодні ми пропонуємо вам невеличку підбірку книг для Вас, котрі піднімуть настрій  під час карантину. Найтепліші та найромантичніші історії, з якими години пройдуть непомітно...

Дашвар Л. На запах м'яса : роман / Л. Дашвар. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 368 с. 
На хуторі з`являється тендітна міська дівчина Майя. Навіщо вона тут? Невже міська повія приїхала сюди зваблювати чоловіків? Так вважає місцева красуня Тоня.
Чи вона втекла від одного кохання у пошуках іншого? Адже майстер на всі руки Толя прикипів до неї всім серцем! А може, вона відьма, бо розорила гніздо крука й випила яйця?
Майя ховається від світу зі своєю страшною таємницею. Чи зможе хтось розгадати її?

ЧИТАТЬ ОНЛАЙН 

Кокотюха А. Автомобіль із Пекарської / А. Кокотюха. – Харків : Фоліо, 2016. – 283 с. 
Це дивовижно захоплююча книга з гострим сюжетом...
Події роману розгортаються у Львові 1911-го року. В центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната. У вбивстві підозрюють її таємного коханця. Це - Густав Сілезький, один із королів львівського злочинного світу. Він може довести свою невинність, та докази готовий довірити лише одній людині - Климу Кошовому. Тепер герой повинен знайти справжнього вбивцю, аби витягнути давнього знайомого з тюрми. У пошуках йому допомагає вірний друг Йозеф Шацький, і разом вони розкривають брудні таємниці з життя міської аристократії. Люди в масках, кримінальні ватажки, мільйонери, провокатори - підозрюються всі. І все ж найбільший ризик для Клима Кошового - його приватне розслідування категорично не подобається впливовій красуні Магді Богданович...
ЧИТАТЬ ОНЛАЙН 

Печорна О. Фортеця для серця : роман / О. Печорна. - 2-ге вид. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 368 с. 
Цей роман захоплює від першої сторінки – настільки красиво він написаний. Слова малюють буквально видимі образи, а описана історія здається такою яскравою, теплою, і живою, що мимоволі проникаєшся нею до глибини душі…
В центрі сюжету – проста сільська дівчина Леся, натхненна художниця-сирота, для якої поклик душі – найважливіше у світі. Її життя – далеко не цукерка, тож тут ви не знайдете солодкаво-приторної ідилії, лише правду, якою б гіркою інколи вона не була. І головна героїня, і її найкраща подруга Віка, та й деякі інші їхні односельці встигають випити не одну гірку пілюлю, перш ніж віднайдуть, нарешті, своє щастя. 
ЧИТАТЬ ОНЛАЙН 

Рогашко А. Крізь безодню до світла : роман / А. Рогашко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 208 с. 
Під липами затишного міста, попивши кави та поблукавши тихими вуличками, доля вирішує, що прийшов час їй утрутитися в життя трьох подруг – Віри, Христини та Мар’яни… Різні, як земля, вода й вогонь… Однакові, як… Як можуть бути однакові три самотні жінки, нещасливе кохання і невдалі шлюби у яких залишилися в минулому, а тепер лише квартира, робота та, іноді, спільні посиденьки в улюбленій кав’ярні. Але все раптово зміниться однієї весни. Випадковий попутник у маршрутці чи неочікуваний телефонний дзвінок – коханню не важливо, де і з чого розпочати свою пристрасну мелодію. Тільки серце вестиме героїнь, роблячи вибір усупереч усім законам логіки і зовсім не передчуваючи страшної небезпеки, що нависла над ними трьома: поруч полює холоднокровний убивця, і він ще жодного разу не схибив… Сподіватися залишається лише на долю, а доля – теж жінка.
ЧИТАТЬ ОНЛАЙН 

Сирота Л. Припятский синдром : роман / Л. Сирота. – Харків ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2016. – 219 с. - (рос.)
Город просыпался солнечным утром, еще не зная, что через несколько дней эти зеленые улицы станут зоной смерти. Ирину эвакуировали из Припяти, и вскоре невидимая смерть начала забирать друзей, знакомых. Она испытала человеческую "зону отчуждения": равнодушие чиновников, цинизм официальной медицины... 
Ирина начинает терять зрение. Слабея, она узнает о страшной болезни сына, спасти которого может только операция за границей – чудо, на которое надежды почти не осталось. Но женщина не отступает. Ее и малыша ждут новые испытания и предательство, пройти через которые поможет только вера…
ЧИТАТЬ ОНЛАЙН 

Скрябін, К. Я, Паштєт і Армія / К. Скрябін. - Харків : Фоліо, 2016. - 223 с. 
Ця книжка — виключно чоловіча п’єса з використаннямхарактерної військової риторики, написана відомим українським співаком Андрієм Кузьменком (Кузьми), лідером групи "Скрябін". Книга "Я, Паштєт і Армія" — розповідь про армійського друга Кузьми Паштєта (Сергія Павлова), який потрапив в армію із-за проблем з деканом в університі, де Сергій був кандидатом біологічних наук. Книга проникнута армійськими буднями та гумором, який підійме настрій кожному.
ЧИТАТЬ ОНЛАЙН 

Талан, С. Купеля : збірка / С. Талан. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 240 с. 
2004 рік. Вони познайомилися під час буремних подій у самому серці Києва. Софійка була серед мітингувальників, а капітан Волошин стежив, щоб ніхто не постраждав. Вони випадково зустрілися поглядами — і зрозуміли, що відтепер завжди будуть разом. Це було справжнє кохання!
...Софійка відчувала біду, тому благала свого коханого Сашка не їхати у чергове відрядження. Із лагідною посмішкою він сказав, що повернеться за кілька тижнів, однак цього не сталося… Дівчина у відчаї! Від рідних хлопця Софійка дізнається, що трапилося нещастя і її Сашко потрапив до лікарні. Однак, побачивши його, вона розуміє: усе набагато страшніше. Коханий не впізнає її! Та це лише початок цієї надзвичайної історії кохання...
Також до книжки увійшли кращі оповідання автора, серед яких "Запізніле зізнання", "Новий міст", "Співбесідник за викликом", "Однокласник" та ін. 
ЧИТАТЬ ОНЛАЙН 

Таран, Л. Остання жінка, останній чоловік / Л. Таран. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. – 272 с. 
Буденність та буттєвий вимір, іронія й романтизм, таємничо-містичне та впізнаване — все це поєдналося в книжці новел Людмили Таран. Одвічна напруга й осяйні миті людських стосунків, екзистенційні переживання, знайомі чи не кожній людині, — провідна проблематика її прози. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...