БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 12 березня 2020 р.

УКРАЇНСЬКЕ ШІСТДЕСЯТНИЦТВО: профілі на тлі поколінь

11 березня в Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара відбулися обласні історико-літературні читання «Духовні лідери шістдесятництва: Ліна Костенко, Василь Симоненко». На захід завітали вчителі історії та української літератури Полтавської області.
Координатори читань: Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського, Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. Олеся Гончара, Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка.
Відкрила роботу заходу С. В. Сичова, директор бібліотеки, яка звернулася з вітальним словом до учасників та розповіла про основні напрямки діяльності роботи закладу. В дарунок від організаторів наша бібліотека отримала книгу.
Першою на засіданні виступила Л. Л. Бабенко, доктор історичних наук, професор, завідувачка кафедри історії України ПНПУ ім. В. Г. Короленка з доповіддю «Шістдесятництво, дисидентський рух, як вплив політичної опозиції на комуністичний режим».
«Шістдесятництво було покликане до життя нагальною потребою українського народу до відродження духовності, цей рух – насамперед рух духовного опору найповніше себе творчо виявив на початку та в середині 1960-х років (звідси й назва)», - наголосила професорка.
Віра Анатоліївна Мелешко, кандидат філологічних наук, завідувачка кафедри української літератури ПНПУ ім. В. Г. Короленка, виголосила доповідь «Літературне шістдесятництво: сучасне прочитання».
В процесі заходу відбулися професійні дискусії, обмін досвідом, а також були представлені відеопрезентації учасників, присвячені Л. Костенко та В. Симоненку.
Для всіх присутніх був проведений огляд літератури «Душа розпластана на пласі», учасники читань ознайомилися з книжковою виставкою «Народжені відлигою». Ця інформація стане в нагоді педагогам при підготовці уроків історії, літератури.
Наприкінці історико-літературних читань до учасників звернулася О. П. Коваленко, методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського, яка щиро подякувала директору та працівникам сектору краєзнавчої літератури та бібліографії й висловила сподівання, що такі заходи стануть доброю традицією співпраці між бібліотекою і вчителями області

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...