БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 25 лютого 2016 р.

ЧИТАЙТЕ КНИГИ НІНИ ФІАЛКО


Ніна  Іванівна
Фіалко
Народилась 10 вересня 1943 року в с. Косенівка Уманського району Черкаської області. Закінчила Уманську бухгалтерську школу, а згодом Кам'янець-Подільський технікум харчової промисловості, отримала фах техніка-технолога хлібопекарного і кондитерського виробництва. Обраній професії присвятила 35 років життя.
Писати почала у зрілому віці, вийшовши на заслужений відпочинок. Не має жодних відзнак за літературну творчість і не належить до жодних спілок.
БІБЛІОГРАФ РЕКОМЕНДУЄ:

Фіалко, Ніна Іванівна. Гніздо длія зозулі : оповідання, повісті / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2013. - 304 с. 
У збірці авторка знайомить читачів зі своїми оповіданнями соціальної тематики і двома повістями, в яких порушує актуальні питання сьогодення. Героїня повісті "Розбагатіємо?", як і багато інших сучасних жінок, прагне залишитися в бізнесі, котрий започаткувала ще на початку переходу країни до нових ринкових відносин. Чи вдасться їй побороти всі труднощі та підступи на шляху до досягнення заповітної мрії? Читайте і ви не пошкодуєте за витраченим часом. У повісті "Сльози Роксоляни" описані митарства сучасних студентів, яким не вистачає коштів, щоб закінчити навчання у приватному інституті. Запропоноване читається легко, затягує напруженими сюжетами і залишає враження для роздумів.

Фіалко, Ніна Іванівна. Дві обручки / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2013. - 288 с. 
У романі "Дві обручки" йдеться про схрещення поглядів двох поколінь на події, які відбувалися на теренах західних областей України у сорокових роках; про високий патріотизм усіх верств населення, особливо молоді, яка за ідею важила життям тоді, і про патріотизм теперішній — на майданах під різними гаслами. У романі змальовано образ простої галичанки Ксені, яка, гідно пройшовши всі випробування, залишилася вірною вибраній дорозі. Тут ви прочитаєте і про любов, і про зраду, і про велике терпіння жінки, яка прагнула вижити у нелюдських умовах.

Фіалко, Ніна Іванівна. Зламані жоржини / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2011. - 304 с
Роман "Зламані жоржини" оповідає непросту долю вчительки Галини Павлівни Ковальчук. Карколомний сюжет, несподівані повороти долі головної героїні, заплутані життєві ситуації — саме це вирізняє даний твір з-поміж інших жіночих романів. 
Для широкого загалу читачів.


Фіалко, Ніна Іванівна. Коли брати стають ворогами... : повість-есей / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2015. - 368 с. 
Нова книга Ніни Фіалко дає змогу читачам оцінити події 2013–2014 років поглядом "майданутої". Авторка твору змушує нас осмислити багато подій, які відбувалися на українській землі. Читачі дізнаються про деякі моменти з історії України, які не висвітлювали в підручниках і про які не дискутували в періодиці. Лише після Революції Гідності стало можливим говорити й писати про те, що нас хвилює, але досі не заведено обговорювати все відверто. 
Читайте, пізнавайте, розмірковуйте...

Фіалко, Ніна Іванівна. Кохання з першого погляду / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2012. - 296 с.
У романі "Кохання з першого погляду"  авторка змальовує життя сучасної молоді, яка, будучи невдоволеною своїм становищем на рідній землі, шукає щастя за кордоном. Головний герой роману Олексій Шинкаренко, закохавшись у місцеву красуню, намагається створити для неї невеличкий рай, та вона прагне іншого життя. Зі сторінок твору читач отримає ще одне підтвердження, що кохання і зрада – дві сторони однієї медалі. Сюжет наповнений багатьма життєвими віражами у людських долях, тому захоплює з першої сторінки і не відпускає до останньої. Роман читається легко і залишає враження для роздумів.

Фіалко, Ніна Іванівна. Небезпечна межа : роман / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, 2012. - 288 с.
У романі  йдеться про долю молодих людей, які наполегливо і не завжди вдало шукають місце під сонцем. Трагедія, що спіткала одну з героїнь роману, змушує читача задуматися над таким явищем, як заробітчанство. Роман пропагує християнську мораль і високодуховні цінності.

Фіалко, Ніна Іванівна. Повертайтесь, журавлі, додому / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2011. - 240 с
Це захоплива історія про становлення у житті молодої дівчини Катерини Приходько. Читачів чекають карколомні сюжетні повороти долі героїні твору, що врешті приведуть її до неочікуваного фіналу. 
Для широкої читацької аудиторії.


Фіалко, Ніна Іванівна. Примарне щастя : оповідання, новели, п'єса / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2014. - 296 с. 
У книзі авторка запропонувала читачам національно-патріотичну п’єсу "Шлюб у підпіллі", написану в співпраці з Богданом Мельничуком, і власні оповідання та новели, так би мовити, на всі смаки. Тут представлено тексти на містичні й заробітчанські, трагічні й соціально-побутові теми. У створених у різні роки оповіданнях багато "списано" з реальних людей, які живуть посеред нас. Звичайні історії мало цікавлять письменницю, тому вона добирає неординарні, але цікаві сюжети. Вам буде страшно і прикро, радісно і смішно, але заснути під час читання навряд чи зможете...

Фіалко, Ніна Іванівна. Ріка життя : роман / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2014. - 344 с.
У романі "Ріка життя" розповідається про життя двох подруг, долі котрих сплелись у любовному трикутнику. Маючи різні характери, виховуючись у сім'ях на різних засадах, до свого щастя ці жінки йшли різними шляхами. Одна з них для досягнення мети знехтувала не тільки дружбою, а й законами моралі. За це була жорстоко покарана. Інша — вірила, що кожна людина має свою долю, яка неодмінно її знайде. У романі відображено багато напружених життєвих колізій, роздумуючи над якими, мислячий читач може взяти їх до уваги, щоб не потрапити в подібну халепу. Твір читається легко і захоплює з перших сторінок. Велику увагу автор приділяє розкриттю поведінки людей у різних ситуаціях, коли зі вчинку можна визначити дух тієї чи іншої особи. В романі простежується чітка громадянська позиція автора, яка пропагує християнську мораль у всіх сферах діяльності людини.
Для широкого кола читачів.

Фіалко, Ніна Іванівна. Родинні гріхи / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, 2008. - 464 с. 
Драматична історія життя головної героїні роману "Родинні гріхи" не залишить байдужим жодного читача, який візьме до рук цю книгу. Кохання, дружба і нелегкі колізії долі — ось що привертає увагу до цього твору.
Для широкого загалу читачів.

Фіалко, Ніна Іванівна. Хочу в Тарасюківку : роман / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Богдан, 2015. - 320 c.
Цей соціально-психологічний роман — іще один ракурс осмислення сьогодення. Авторка захоплююче і точно відтворює життєвий шлях типового представника покоління, яке формувалось у тисяча дев’ятсот вісімдесятих, намагалось і вижити, й нажити статки в дев’яностих... Непросте і трагічне становлення українця, який волею обставин опинився тоді в Москві. Нелегкий вибір постав перед ним нині...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...