БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 29 лютого 2016 р.

ЛАУРЕАТОМ ПРЕМІЇ КНИГА РОКУ 2015 "ГЛИНЯНИЙ КІТ" СТАЛА НАША ЗЕМЛЯЧКА МАРИНА ЄЩЕНКО

25 лютого 2016 року в Будинку письменника відбулася церемонія нагородження лауреатів премії Книга року 2015 "Глиняний кіт".
Національна спілка письменників України, Інститут літератури НАН України ім. Т. Г. Шевченка, Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка, Національний музей літератури України і газета "День" провели акцію з визначення переможців найкращих книг 2015 року у номінаціях: "Поезія", "Проза", "Драматургія", "Критика, літературознавство", "Публіцистика, есеїстика", "Художній переклад", "Дитяча література", "Антологія".
Переможцям вручили дипломи та статуетки глиняних котів.
У номінації "Проза" за яскравий дебют у жанрі оповідання стала наша землячка Марина Єщенко. Поговори зі мною. Оповідання. (Поліграфсервіс, 2015. – 240 с.)
Марина Єщенко народилася 15 березня 1986 року в с. Великий Кобелячок Новосанжарського району Полтавської області.
Закінчила Велико–Кобелячківську загальноосвітню школу із золотою медаллю. Завдяки перемозі у літературному конкурсі "Вчитель – моє покликання" у 2004 році вступила поза конкурсом на факультет української філології НПУ ім. М. П.Драгоманова на спеціальність "українська мова, література, зарубіжна література та літературний редактор".
У 2008 році вступила в магістратуру Інституту філології КНУ ім. Т. Шевченка на спеціальність "літературна творчість".
З 2009 року, отримавши дипломи двох університетів, влаштувалася в Наукову бібліотеку ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка бібліотекарем читального залу періодики, де працює донині.
З 2010 року – здобувач кафедри "Теорії літератури, компаративістики і літературної творчості" КНУ ім. Т. Шевченка, по спеціальності "теорія літератури", тема дисертації "Поетика абсурду в сучасній новелістиці". По темі опубліковано 4 статті і 2 перебувають у друці.
До 2014 року поезії й проза опубліковані приблизно у 40 журналах і альманахах, 20 газетах районного, обласного і всеукраїнського значення. 
Брала участь у двох частинах літературно-мистецького проекту "Щоденник". Є членом літстудії "Перехрестя" при НСПУ і літературного клубу "Маруся" при НПУ імені М. П. Драгоманова
У 2011 році брала участь у Літній літературній школі у Карпатах. 
Протягом останніх років виступала на фестивалях "Захід" (Львівська обл., 2010), "Країна мрій" (Київ, 2009–2011), "Гогольфест" (Київ, 2013), а також на різних поетичних читаннях у таких містах, як Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Львів, Полтава, Київ, Обухів. 
В 2015 року виконавча Рада при Департаменті суспільних комунікацій КМДА, затвердили список авторів, які перемогли у конкурсі–проекті "Перша книжка автора", серед авторів в прозі переміг рукопис М. Єщенко "Поговори зі мною".
Основними творчими здобутками є перемоги в літературних конкурсах, зокрема:
- Дипломант Всеукраїнського літературного конкурсу "Любіть Україну" ( 2004) – проза;
- Лауреат конкурсу "Поетичні зорі – 2006" ( м. Полтава) – поезія;
- Лауреат конкурсу "Собори душ своїх бережіть" (м. Полтава, 2007) – проза;
- Лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу "Троянди й виноград" (2008) – поезія;
- Дипломант Всеукраїнського літературного конкурсу 
ім. Вадима Коваля (м. Чернівці, 2011) – проза;
- Заохочувальна премія видавництва "Смолоскип" (2011) – проза;
- Лауреат конкурсу "Собори душ своїх бережіть"
(м. Полтава, 2011) – проза;
- Лауреат Міжнародної українсько-німецької літературної премії ім. Олеся Гончара (2012);
- Заохочувальна премія видавництва "Смолоскип" (2013) – проза.
Наразі живе і працює в м. Києві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...