БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 1 березня 2023 р.

ПЕРШИЙ ДЕНЬ ВЕСНИ

Сьогодні в усьому світі відзначають перший день весни. 1 березня символізує звільнення від зимових морозів, довгоочікуване тепло та асоціюється з хорошим настроєм. Весною пригріває сонце, зеленіє трава, цвітуть дерева, повертаються з вирію перелітні птахи… 
Тільки весною можна спостерігати, природа оживає, як на гілочках з’являються перші бруньки, росте свіжа зелена травичка.
Довгоочікувану весну прийнято було зустрічати ще за часів язичників. Традиція вшанування весни, яку уособлює прекрасна дівчина, збереглася і до наших часів.
Існує легенда, що колись Сонце зійшло на землю в образі прекрасної діви. Але злий Змій закрив красуню в своєму палаці. І в цю мить все навколо змінилося: замовкли птахи, перестали веселитися діти, світ став похмурим і сумним. Врятувати Сонце зважився тільки один молодець. Він шукав палац, в якому захована дівиця, цілий рік. В нерівній боротьбі юнак переміг Змія та визволив Сонце. Після цього ожила вся природа, але цього вже не зміг побачити молодець, оскільки був сильно поранений і помер. Його кров капала на білий сніг, який поступово починав танути. І на цьому місці виросли прекрасні проліски. Зараз під час свята приходу весни прийнято розповідати цю легенду.
Перший день весни не завжди буває теплим, проте думка про її прихід зігріває серце і радує душу. Весна – час нових надій… Час ПЕРЕМОГИ.....
Нехай вона постукає у ваші серця лагідними променями сонця, дзвінким співом птахів і ароматом квітів. Хай тепло і світло принесуть натхнення, легкість і радість. З першим днем весни!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...