БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 16 листопада 2022 р.

ВЕРНАЦЬКИЙ І ПОЛТАВЩИНА

Вернадський і Полтавщина: факти, документи, бібліографія / уклад. В. М. Самородов. – Полтава : Полтавський літератор, 2008. – 260 с.
Ця книга вийшла в історико-бібліографічній серії "Постаті аграрної та біологічної науки Полтавщини" і приурочена до 140-річчя з дня народження всесвітньо відомого вченого Володимира Івановича Вернадського та 90-річчя заснованого ним Полтавського товариства любителів природи.
Саме Вернадський довів існування магнітної аномалії поблизу Кременчука. Існує припущення, що кам'яні "баби", які експонуються в Полтавському краєзнавчому музеї, привезені ним із Кременчуцького повіту наприкінці XIX сторіччя. Слід зазначити, що музейний фонд Вернадського в обласному краєзнавчому музеї нараховує понад 800 одиниць (колекція зразків ґрунтів, наукові праці, рукописи, фотовідбитки та негативи, твори мистецтва...). Про це оповідається у книзі. Видання гарно ілюстроване. Уміщено ретрофотолітопис Вернадського в Полтаві, портрети його найближчих родичів Короленків, адреси вченого в нашому краї.
Вміщено літературу про зв'язки В. Вернадського з Полтавщиною. Іменний покажчик, що завершує книгу, допоможе юному читачу краще зрозуміти життєвий подвиг відомого вченого, політика, культурного і державного діяча.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...