БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 13 травня 2020 р.

КНИГИ

Литвин С. Симон Петлюра у боротьбі за самостійну Україну / С. Литвин. – Київ : Cмолоскип, 2018. – 680 с. 
Дане видання – це комплексне дослідження життя і діяльності Голови Директорії і Головного Отамана військ Української Народної Республіки – Симона Петлюри.
Значний масив історичної літератури, періодичних видань та раніше невідомих архівних матеріалів, залучений до цієї розвідки, дав змогу авторові ширше і повніше за попередніх дослідників представити вам максимально об'єктивні і підтверджені часом оцінки особистості С. Петлюри, яскравіше висвітлити його постать на тлі національно-визвольної боротьби українського народу 1917 – 1921 років.
В книжці є багато цікавих фактів про тогочасні відносини України з Росією, Польщею, країнами Антанти, і схожості історичних паралелей із сьогоденням. Для всіх, хто цікавиться історією України.
Томенко М. В. Український романтик Микола Гоголь / М. Томенко. – Київ : Генеза, 2017. – 120 с.
Книга присвячена дослідженню мотивів українського романтизму у творчій спадщині всесвітньовідомого письменника Миколи Гоголя та значення його доробку в контексті української історії, культури, літератури. Подані публіцистичні праці, статті та листи Гоголя, фрагменти популярних та маловідомих творів з описами українських традицій, звичаїв, побуту. Ви відкриєте для себе письменника – як ідеолога поетичної магії, кохання та неперевершеного художника української природи.
Видання орієнтоване на широке коло читачів.
Видання стане справжньою знахідкою для поціновувачів історії. Тож, якщо ви шануєте історію свого краю і прагнете її глибше пізнати, то ці книги саме для вас. А детальніше про ці та інші видання ви зможете дізнатися у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара. 
До зустрічі після карантину! Чекаємо!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...