БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 5 грудня 2016 р.

СУЧАСНА УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА

Зима - прекрасна пора для читання. Ми продовжуємо знайомити вас із новинками сучасної української літератури. Усе для того, щоб ви не "ламали голову" запитанням "Що почитати?". Цього року вийшли з друку довгоочікувані новинки. На прихильників вітчизняної прози  чекають приємні зимові вечори з книжками улюблених авторів.

Івасько, М. Дев'ять кроків назустріч вітру : роман / М. Івасько. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 208 с. 
Сімнадцятирічний Бенедикт Крех утік з дому. Він знав, що приречений, що хвороба невиліковна, але перед смертю хотів відчути смак життя. Хлопець приїхав до великого міста, щоб нарешті пожити так, як йому мріялося: серед цікавих особистостей, у вирі незабутніх подій. 
А ще в нього є таємниця. Він давно пише вірші. На околиці великого міста хлопець зустрічає своє перше кохання – бунтівну й веселу Анну. Завдяки коханій Бенедикт знайомиться з відомою співачкою та авторкою пісень Рутою Кулаковою. Рута давно у творчій кризі, а з його віршами знову відчула величезне натхнення. 
Проте життя Бенедикта стрімко спливає. Він бореться за кожну мить поруч з Анною.

Бондарук, І. Це коротке довге життя : роман / І. Бондарук. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 384 с. 
Щоденники… Скільки всього на їхніх сторінках! Радість і сум, талан і безталання, щастя і злигодні, злети і падіння. Читаючи їх, наче мандруєш у часі та просторі, проживаючи нове життя разом із родиною діда Хоми, яка розділила весь біль, що припав на долю України. Таке довге і таке коротке життя… 


Вінник, А. Коли повертається веселка / А. Вінник. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 240 с. 
Історія не поступається кращим творам відомих авторів. Таню розбудив телефонний дзвінок редактора. Виявляється, вона стала відомою після останньої статті. Але жінка лише сумно посміхнулася. Колись вона мріяла стати відомою журналісткою, але… Маленька пухлина в мозку позбавила барвів її життя. А потім може й відняти його. У Тані зовсім мало часу та дуже багато справ. 
Вона повинна відшукати Романа, єдиного чоловіка, якого кохала. Познайомити із сином, про якого він не знав. Зробити те, на що раніше ніколи б не наважилася... 

Гантер, Е. Коти – вояки : Вогонь і крига / Е. Гантер ; пер. К. Дудки та О. Українця. – [Х.] : АССА, 2016. – 336 с. 
Друга книга серії світового бестселеру "Коти-вояки". Продовження історії хатнього котика Рудька. Він залишив тепле і затишне життя домашньої кицюні. Тепер він — Вогнесерд, вояк Громового Клану диких котів.
Полювання у лісових хащах, запеклі бійки з ворогами, ночівля під зоряним небом і повна свобода, яку ніхто не обмежує… Про що ще можна мріяти?
Та чомусь Вогнесерд все частіше згадує своє минуле. Там були любов, тепло, ласка, а зараз навколо нього — холодна байдужість, нерозуміння і навіть неприхована ненависть.
Чи стане він врешті своїм для Клану, за який ладен віддати власне життя? 

Гербіш, Н. Теплі історії до шоколаду / Н. Гербіш. – К. : Брайт Стар Паблішинг, 2016. – 144 с. 
Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, суток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни. 
Для закоханого книгомана авторка створила ідеальну атмосферу затишку: із камінами та пледами, віденською кавою та капучіно, котами та псами,незабутніми почуттями та емоціями. Такий букет вартий лютневого свята, адже здатен нагадати про приємне та підсолодити настрій.

Гнатко, Д. Проклята краса : роман / Д. Гнатко. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 240 с. 
30-ті роки ХХ сторіччя, Полтавщина. У селі чутки розходяться швидко. За кілька днів усі дізналися, що за юною красунею Ганною упадає одружений чоловік. Чи не приворожила його ця дівка? Може, вона відьма, бо всі парубки без тями закохані в неї? Аби врятувати доньку від ганьби та пліток, родина відправляє дівчину до міста, де доля дарує їй зустріч з майором Дмитром Солодовим. Але на заваді їхньому щастю знову стає жіноча підступність… 
Непроста історія кохання красуні та офіцера КДБ на тлі найдраматичніших подій української минувщини: голодомор, сталінські репресії.

Гридін, С. Незрозумілі : повість / С. Гридін. – К. : Академвидав, 2016. – 128 с. 
"Незрозумілі" – нова книга чудового письменника Сергія Гридіна. 
…..Можна витерпіти безвихідь і дочекатися, здавалося, недосяжного кохання, якщо бути справжнім, мати друзів і відвагу постояти за них як друг. Якщо вміти розуміти і ставати зрозумілішим. Такими є шлях і досвід юного героя цієї повісті, сповненої драматичних напружень, неординарних пригод і щемливих переживань…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...