БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

КНИГИ ПРО КОХАННЯ

Дорогі друзі! Сьогодні хочемо познайомити вас з книгами сучасних українських літераторів. 
Віками про кохання складали вірші, оспівували це почуття у музичних творах, воно надихало на героїчні подвиги та штовхало людей на неймовірні вчинки. Відомий письменник Оноре де Бальзак про кохання говорив так: «Кохання – єдина пристрасть, що не визнає ні минулого, ні майбутнього». Але кохання не може бути вічним, тому що наше життя постійно йде у парі — радість з горем, сміх зі сльозами, кохання з розставанням. А можливо, кохання, як і все на Землі, має зворотній бік — це відчай, сльози...
Оберіть книгу для душі та проведіть вільний час за читанням, що емоційно та культурно вас збагатить!
А ще науковці стверджують, що книги є природнім антидепресантом, тож скористайтесь цими чудодійними «ліками про кохання»!
Відвідайте бібліотеку, візьміть книги додому і ви переконаєтесь, скільки цікавого, веселого і сумного друкується в них.

Горбань, Світлана. Роман з містом : роман / С. Горбань, Н. Лапіна. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 192 с 
Магда Свідзинська жила в буремному ХХ столітті в місті, у яке неможливо не закохатися до безтями … Чарівний Львів! Любий пане Лемберг! Саме твоїми брукованими вуличками вона бігла назустріч коханню та щастю. Власне, ти був свідком її світлих перемог і гірких поразок. Разом із тобою вона пройшла крізь пекло війни та жаль розлук і втрат… Надзвичайна доля чудової жінки, історія її кохання, сили та відданості – наче ще одна химерна оздоба міста, вузькі вулички якого бережуть пам’ять різних часів і епох … 


Хіміч, Марія. Байстрючка : роман / М. Хіміч. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 224 с. 

Сімейна сварка закінчується для Ксеньки страшним ударом! Її старша сестра Варварка видає мамин секрет: у Ксені інший тато! Стурбована дівчина вирушає на пошуки нової батькової родини. В електричці вона знайомиться з Марком, який не лише допомагає віднайти правду, а й стає її першим коханням. Проте на дівчину чекає ще один удар: інша батькова жінка має сина — і це Марко … Чи зможе юна Ксенька розставити всі крапки над «і» у цій недитячій історії?

Брукс, Тетяна. Бережіть янголів своїх / Т. Брукс ; [пер. з рос. С. В. Сулими]. - Х. : Аргумент Принт, 2015. - 224 с. 
У творах, що увійшли до цієї книжки, авторка розповідає історії звичайних жінок, які відчайдушно хочуть бути щасливими. Але життя, немов бурхливий вир, часто зводить нанівець усі їхні мрії та сподівання ... Та коли опускаються руки, хто ж вершить нашу долю і допомагає не втратити віру та надію на краще? Ця книжка допоможе отримати відповіді на ці та інші непрості питання, а ще заглибитися у світ людських почуттів, де вкотре протиборствують життя і смерть, кохання й розлука, вірність і підступна зрада ...
Дашвар, Люко. Покров : роман / Л. Дашвар. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 384 с. 
Романи Люко Дашвар незмінно мають успіх у читача. Вона пише так гостро й пронизливо, психологічно й чутливо, що торкається струн душі кожного… Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу на гострі, болючі, неоднозначні питання, які порушує письменниця… Ніч проти 30 листопада 2013 року багато чого змінює і в житті країни, і в долі киянки Мар’яни Озерової. Після розміреного напівсонного існування дівчина опиняється у вирі подій і несподіваних зустрічей: виснажливі чергування на Майдані, зникнення коханої людини та пошуки нащадків у сьомому коліні славного козака Яреми Дороша, яких прокляла його дружина — зарозуміла шляхтянка Станіслава. Та чи не даремні пошуки? Адже перед цими щасливцями постає непростий вибір — незліченні скарби, що їх мають успадкувати від свого предка, чи кохання і воля …
Іванцова, Міла. Сердечна терапія : роман / М. Іванцова. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2012. - 288 с. 
Головна героїня — Поліна, наша сучасниця, молода жінка близько 30 років, яку ми зустрічаємо у стані повної самотності та депресії після чергового краху її чергових стосунків з мужчиною. Вона не має подруг і, щоби виговоритись, пише на е-мейл листи «далекому другу», льотчику. 
Ще однією із героїнь є французька письменниця Франсуаза Саган, роман якої саме і перекладає Поліна. Але в стані депресії тій не до чужих романів — робота не йде. Щоб зрушити її з місця, Поліна починає «копати під Саган», вишукувати матеріали про саму авторку, яка врешті-решт стає їй цікавішою за написані нею твори. 
Є в романі і кохання, і зрада, і жіноча дружба, і «нетрадиційні стосунки», є буденне і високе в ньому, про яке зазвичай на бігу не задумуємось. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...