БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 27 вересня 2016 р.

ЗУСТРІЧ З ДОНЬКОЮ І ОНУКОЮ СЛАВНОЗВІСНОГО АВТОРА ЮРІЯ ГОРЛІС-ГОРСЬКОГО

26 вересня відбулася зустріч  із донькою і онукою славнозвісного автора Юрія Горліс-Горського, який написав історично-документальний роман "Холодний Яр", де описує події, що відбувалися протягом 1918–1922 рр. у Холодноярській Республіці. Холодний Яр – це живий приклад того, як незламні духом наші славні предки могли успішно боротись з незрівнянно сильнішим ворогом. Сьогодні пані Леся мешкає у Львові і докладає чимало зусиль для популяризації творчості свого батька Юрія Горліс-Горського, вихідця з нашої славної Полтавщини (село Демидівка Решетилівського району). Пані Леся провела презентацію невідомих широкому загалу книг автора, а головне – вона представила непроцензуровану версію роману "Холодний Яр".
Донька пані Лесі, Ляля, народилася у США, останнім часом там і мешкає, хоча також збирається оселитися в Україні. Ляля - художниця, мистецтвознавець, вчитель-культуролог, але вона готова закинути фахові професійні зайняття заради того, щоб десь тут відкрити дитяче навчання художньому мистецтву. Та ще ці жінки мають проект "Збережемо літературну-спадщину Юрія Горліса-Горського", який представили на великий загал.
Усі присутні мали нагоду привітати особисто письменницю з днем народження, зробити світлину на згадку про цей день, придбати книгу. Бажаючі цим скористалися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...