БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 31 серпня 2016 р.

ДЕНЬ ЗНАНЬ

1 вересня традиційно вважається Днем знань. На календарі цей день не позначається червоним кольором, але це велике свято, свято, що стукає в кожні двері. Воно справжнє, всенародне, сповнене мудрості, доброти і людяності. Учні й вчителі, батьки й рідні, першокласники й випускники – всі вони герої цього свята. 
Більш за всіх хвилюються першокласники, на них чекає знайомство зі школою та першим вчителем, який поведе їх захоплюючою дорогою знань. А випускники... 11 років тому вони теж вперше прийшли до школи, переступили її поріг і потрапили в Країну Знань. Зараз вони передають естафету першачкам, а у самих попереду — самостійне доросле життя.
Офіційно День знань був затверджений Верховною радою СРСР 1 вересня 1984 року. З того часу кожен рік у цей день в кожному навчальному закладі проходять урочисті заходи.
«Знання — сила!» — ці слова приписують Юлію Цезарю. Але свого часу не всі люди мали змогу отримувати знання. Наприклад, у Давній Греції до школи могли ходити тільки сини з родин вільних громадян, а дітей рабів до школи навіть не приймали. А в Київській Русі, за свідченням Михайла Грушевського, освіта набувалася чи то в колективних школах, чи то від поодиноких учителів, причому переважна більшість прагнучих освіти шукала тільки самої письменності — навчання читати. Ще на початку ХХ століття 70% населення Землі було зовсім або частково неграмотним.
Сучасні діти мають чудову нагоду отримувати знання в самих різноманітних учбових закладах незалежно від статі й соціального становища родини.
Висловлювання мудрих людей
  • Знання — це сила, а сила — це знання.
  • Знання це скарб, а вміння вчитись — ключ до нього.
  • Знання тільки тоді знання, коли воно набуте зусиллями думки, а не пам'яттю.
  • Найприродніше прагнення — це прагнення знання.
  • Потрібно багато вчитися, щоб знати хоч трішки.
  • Доводити людині необхідність знань — це все одно, що переконувати її у корисності зору.
  • Сам час постійно вимагає: не хочеш відстати від життя — учись!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...