БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 2 серпня 2016 р.

МАЛЕНЬКИМ УКРАЇНЦЯМ

Привчити дітей до читання, здається просто, коли береш в руки книги українських авторів з неймовірними ілюстраціями та цікавим сюжетом. Пропонуємо добірку книг.

    Бабкіна, К. Шапочка і Кит [Текст] / К. Б. Бабкіна. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 59 с.
Книжка «Шапочка і кит» Катерини Бабкіної присвячена дітям, які борються з онкологічними хворобами. У житті Шапочці багато чого наразі не можна – їсти всілякі ласощі, бігати, кататися на лонгборді і навіть гладити собак. А ще потрібно вчасно приймати таблетки, адже Шап (а так хлопчика звуть відтоді, як у нього після хіміотерапії випало волосся і він не хотів скидати блакитну в’язану шапку) досі бореться з лейкозом. Однак хлопчик не впадає у відчай, а спілкується зі своїм новим другом – блакитно-сірим китом, який невідь-звідки узявся в повітрі над містом. Кит навіть може катати Шапа на спині понад хмарами…
Книжка «Шапочка і кит» Катерини Бабкіної присвячена дітям, які борються з онкологічними хворобами.

  • Прохасько, Т. Як зрозуміти козу [Текст] / Т. Прохасько, М. Прохасько. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 78 с.
Третя книжка«кротячої епопеї» Тараса Прохаська і Мар'яни Прохасько«Як зрозуміти козу» потішить і дітей, і дорослих, які не забули, як то– бути дитиною. Адже лише дитина може писати листи Миколаєві, щиро вірячи, що від нього можна просити і отримати геть усе – від мандаринок до летючого корабля. І вже на цьому кораблі з поетичною назвою «Метафора» можна вирушити в мандри до моря – разом з Муркавкою, Повзом та їхніми друзями. Можна замешкати на острові і навчитися розуміти навіть… козу.

  • Людкевич, М. Ярко і змій Головастик [Текст] / М. Й. Людкевич. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 59 с.
Ця книжка про дивовижну дружбу хлопчика Ярка та його повітряного змія Головастика, кольорового і крилатого, про польоти в космос, індіанські вігвами і дракончика Пончика, з яким, виявляється, можна знайти спільну мову. А ще про те, які неймовірні пригоди спіткають нас на кожному кроці, варто лише повірити в себе, набратися бодай трохи мужності й таки вирушити в дорогу.

  • Вдовиченко, Г. 36 і 6 котів [Текст] : вусато-хвостата історія для дітей / Г. Вдовиченко. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 135 с.

36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.

  • Шевченко, Т. Дитячий Кобзар [Текст] / Т. Г. Шевченко. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2012. - 58 с.
Дитячий кобзар – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу як маленьких, так і великих читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле.

  • Гербіш, Н. Мандрівки з Чарівним Атласом : Венеція [Текст] / Н. Гербіш. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 54 с.
Одного вечора Лука й Терезка гортали в кабінеті свого дідуся-географа атлас, навіть не здогадуючись, що він – чарівний. Несподівано для самих себе діти опиняються у Венеції. Вони милуються гондолами та чудовою архітектурою міста, куштують місцеві страви та дізнаються про найцікавіші події в його історії завдяки їхньому новому знайомому – пану Валеріо. А головне – братові та сестрі під час цієї мандрівки вдається відкрити таємницю Чарівного Атласу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...