БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 5 листопада 2015 р.

ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ БІБЛІОТЕКАРІВ ОБЛАСТІ

Сьогодні в Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара, була проведена екскурсія для бібліотекарів області, вони завітали до нас в гості.
„Без книг неможливе життя. Значить, життя неможливе без бібліотеки” – такими словами розпочалася екскурсія, яку проводила головний бібліограф Пошибайло О.В. 
Мета сучасної бібліографії – орієнтувати користувачів у книжковому океані. 
Пріоритетним напрямом у планах діяльності інформаційно-бібліографічного відділу залишається оперативне, якісне і своєчасне задоволення інформаційних потреб користувачів із використанням новітніх технологій, запровадження в інформаційно-довідкове обслуговування віртуальних послуг.
Відділ здійснює довідково-бібліографічне та інформаційне обслуговування користувачів. До послуг користувачів – фонд рідкісних енциклопедій, унікальних словників, цінних довідників, універсальних покажчиків, систематична картотека статей,  картотека цитат, алфавітний каталог, систематичний каталог, електронна база даних «Аналітичний опис періодичних видань». 
Надає консультації з методики пошуку інформації різної складності, віртуальні довідки в режимі on-line та інформацію абонентам індивідуального або групового інформування за актуальною для кожного темою. Відділ організовує та проводить: Дні бібліографії, Дні інформації, книжкові виставки (сектор краєзнавства) та виставки бібліографічних посібників.
Кваліфіковані бібліографи допоможуть отримати інформацію про публікації офіційних, нормативних матеріалів, підібрати літературу за темами, уточнити відомості про видання, скласти бібліографічний список літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...