БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

КРАЩИЙ БІБЛІОТЕКАР ОБЛАСТІ - 2015

5 листопада в Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара проводився Другий (підсумковий) етап Обласного конкурсу професійної майстерності серед бібліотекарів ЦБС області «Кращий бібліотекар області»
У ньому взяли участь працівники центральних районних та міських бібліотек, бібліотек-філіалів і окремих сільських бібліотек незалежно від стажу, досвіду роботи, освіти та віку. 
З вітальними словами до всіх присутніх звернулася директор бібліотеки Ірина Вікторівна Балибіна і зазначила на визначній ролі сучасної бібліотеки в розвитку української національної
культури. Вона також акцентуавла, що робота бібліотеки неможлива без професійних, креативних, творчих працівників. Адже, бібліотекарі є посередниками між користувачами і багатоликою сучасною інформацією, що саме від працівників бібліотек залежить і якість надання бібліотечних послуг.
За перемогу в підсумковому етапі боролися 14 представниць різних районів Полтавщини. Вони із захопленням виконували конкурсні завдання і демонстрували прекрасні знання бібліотечно–бібліографічної, маркетингової роботи, орієнтування у бурхливому літературному просторі. Насамкінець відбулася презентація найкращих, на думку журі, креатив-проектів під назвою «Бібліотека – світ нових можливостей», які учасниці готували вдома.
Голова журі конкурсу професійної майстерності Валентина Володимирівна Вождаєнко - заступник начальника Управління – начальник відділу охорони культурної спадщини та культурної політики Управління культури Полтавської ОДА привітала присутніх із Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва, який відзначається 9 листопада, і наголосила на великій ролі обласної бібліотеки імені Олеся Гончара як інформаційного культурно-освітнього центру полтавської громади. 
Переможцями конкурсу «Кращий бібліотекар області» стали:
  • 1 місце – Паттієва Тамара Іванівна (Новосанжарська центральна районна бібліотека);
  • 2 місце – Ігольніцина Людмила Абросимівна (Миргородська центральна районна бібліотека);
  • 2 місце – Рагуліна Олена Олегівна (Решитилівська центральна районна бібліотека);
  • 3 місце – Глазко Світлана Леонідівна (Карлівська центральна районна бібліотека);
  • 3 місце – Хворост Ірина Олександрівна (Машівська центральна районна бібліотека).
Вони отримали дипломи I-III ступенів, призи від управління культури Полтавської ОДА та обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара. Всі учасника конкурсу отримали пядяки за участь. 
Серед учасників-конкурсантів була людина, яка заслуговує на особливу увагу, адже не кожен може похвалитись 50-річним трудовим стажем. Гриценко Марія Данилівна – бібліотекар 1 категорії Давидівської сільської бібліотеки Пирятинської ЦБС. Всі присутні від щирого серця привітали Марію Данилівну з визначною подією в її житті.
А святковий настрій усім конкурсантам забезпечила фотосесія з парасольками – заохочувальними призами на згадку про щорічне змагання. 
Відео YouTube: 
- конкурс «Кращий бібліотекар області»
- 14 бібліотекарів із Полтавської області змагалися за звання кращого представника професії

2 коментарі:

  1. Моё представление о профессии библиотекаря изначально несколько отличалось от обывательского, поскольку моя мама — библиотекарь. Я знал, что на работе сотрудники не читают дни напролет книги, не вяжут носки, что сами библиотекари — это не замшелые дамочки, кутающиеся в огромные шали, а вполне современные, эрудированные, творческие люди.

    ВідповістиВидалити
  2. Сучасне життя вимагає від людини йти в ногу з сучасністю. І бібліотекарі не виключення. Сучасній бібліотеці - сучасні бібліоткарі.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...