БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 7 квітня 2023 р.

КНИГИ ІРЕН РОЗДОБУДЬКО

Сучасна українська письменниця, відома як автор захоплюючих і чуттєвих жіночих романів. Сама письменниця може похвалитися досить бурхливої ​​біографією: працювала журналістом, диктором на радіо, телеграфісткою і навіть деякий час виступала в цирку. 
Всі книги Ірен Роздобудько  це жіночі романи в хорошому сенсі цього слова. Крім письменницької діяльності, вона ілюструє книги інших авторів, грає на гітарі і захоплюється вишивкою бісером. А з творчістю письменниці можна ознайомитися не тільки в форматі прози, а й у віршах.

Роздобудько І. В. Ескорт у смерть : роман / І. В. Роздобудько. – Львів : Кальварія, 2002. – 144 с. – (Коронація слова).
Дія гостросюжетного роману розгортається навколо новоствореної аґенції "Ескорт", яка надає заможнім жінкам специфічні послуги: "здає в оренду" молодих презентабельних чоловіків, які супроводжують дам на світські вечірки. Якогось дня кавалерів-супровідників починають знаходити мертвими на вулицях міста. Усі вони – біляві, й у всіх з розкішної чуприни вирізано пасмо…

Роздобудько І. В. Все, що я хотіла сьогодні... / І. В. Роздобудько. – Харків : Фоліо, 2008. – 154 с
.
Одна доволі відома американська рок-група співає у своїй пісні, що "сьогодні може бути кращий, сьогодні може бути гірший, сьогодні може бути останній день твого життя". Саме ці рядки стали девізом одного дня "середньостатистичної тридцятирічної баби", як називає свою героїню. Жахливий діагноз – "саркома" – змусив жінку терміново переглянути своє ставлення до життя і принаймні ці останні дні присвятити собі. "Можливо, я вперше скажу прямо, що це твір для жінок з присутністю, як завжди, там чоловіків, – характеризує свою книгу сама Ірен Роздобудько. – Але якщо говорити глобально, то це повість про домашнє емоційне насильство над жінками". Ще психологи зможуть знайти у повісті прототипи лагідного чоловіка-тирана, який про людське око – справжнісінький скарб, а вдома не дає дружині спокійно дихнути; вродливої молодої жінки, котра розтоптала власні мрії, щоб "усе було, як у людей", а також справжнього романтика, який усе життя шукає ту, чиї очі не давали йому спокою ще у школі. Ця книга буде до вподоби тим, хто мріє кардинально змінити своє життя, але не знаходить для цього снаги. Для тих, хто ще вірить у справжню любов; для тих, хто не розучився чекати.
Роздобудько І. Подвійна гра в чотири руки : роман / І. Роздобудько. – Харків : Книжковий Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. – 224 с.
Юна Марія Гурчик обожнює дві речі: детективи доктора Шерла та розслідування загадкових злочинів. Ось і цього разу норовлива генеральська дочка не може відмовитись від нової справи! Убито талановитого інженера, а з його дому викрадено креслення нової моделі аероплана. Ниточка розслідування приводить Мусю до пароплава "Цариця Дніпра". Десь на його палубі серед респектабельних пасажирів зачаївся вбивця… Не вагаючись, відчайдушна дівчина вирушає у смертельно небезпечний круїз. Під підозрою всі! Та не всі виживуть…
Роздобудько І. ЛСД. Ліцей слухняних дружин : роман / І. В. Роздобудько. – Харків : Книжковий Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. – 317 с.
У цьому ліцеї виховують дівчат, які стануть ідеальними дружинами тим, хто дасть більше грошей. Аж раптом одна вихованка гине. І цього разу інформацію не вдається приховати, бо є люди, котрим небайдужа доля дівчини, від якої відмовились її батьки на користь примарного майбутнього щастя…

Роздобудько І. Дві хвилини правди : роман / І. Роздобудько. – Київ : Нора-Друк, 2012. – 248 с.
Можливо, ви їх зустрічали…Тих, хто за одну-дві хвилини здатен зробити чи виправити помилку. Тих, хто, ховаючи від "вогнів великого міста" справжні почуття під маскою іронії, здатен "їхати світ за очі" у пошуках пригод або слави, не розуміючи, що шукає себе. Тих, кого називають неприкаяними, адже вони живуть на межі добра і зла і кожної хвилини можуть зробити крок у будь-який бік.
Роздобудько І. Я знаю, що ти знаєш, що я знаю : роман / І. Роздобудько. – Київ : Нора-Друк, 2012. – 240 с.
Їх багато по усіх світах – тих, хто шукає кращої долі в чужій країні. Вони приязно посміхаються своїм новим господарям і з надією заглядають їм в очі в очікуванні на приязнь чужої землі. Вони пристосовуються. Вони звикають. Часом, комусь з них випадає удача. Часом – прозріння і повернення. Часом – нова любов. А іноді й смерть…
За своїми постояльцями – емігрантами з України – спостерігає хазяйка котеджу невеличкого німецького містечка фрау Шульце. Вона знає про них набагато більше, ніж вони про себе. З них їй треба обрати лише одного – того, хто "розшифрує" для неї листа з минулого.
Роздобудько І. Зроби це ніжно : новели / І. Роздобудько. – Київ : Нора-Друк, 2013. – 302 с. 
Що можна зробити "ніжно"? Аж ніяк не те, про що ви подумаєте в першу чергу, беручи до рук цю книгу! Ніжно дорослий світ карає дітей. Ніжно і непередбачувано ми заганяємо свого ближнього в глухий кут. Ніжно вбиваємо те, що могло б стати сенсом життя. І так само лагідно прощаємося з мрією, коли вона вже майорить на горизонті.
Але є й інші люди... Кожен обирає для себе: стояти на місці – чи йти; думати, як усі, – чи зробити власний вибір; служити високій меті – чи згаснути в небутті, так нічого і не зробивши...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...