БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 15 січня 2023 р.

КНИГИ АНДРІЯ КОКОТЮХИ

Кокотюха А. Автомобіль із Пекарської : ретророман / А. Кокотюха. – Харків : Фоліо, 2016. – 283 с.
Львів, 1911 рік. У центрі міста на вулиці Пекарській у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою Агнелю Радомську, яка виявилася світською дівчиною, донькою овдовілого бориславського нафтовика. Вона вміло поєднувала відвідини театральних прем’єр, керування особистим автомобілем, модним салоном і дамським журналом з іншим – утаємниченим – боком свого життя. Приховані таємниці починають відкриватися від моменту її смерті. У вбивстві підозрюють її коханця, який має залізне алібі, але докази готовий довірити лише одній людині – Климу Кошовому. Тепер герой повинен знайти справжнього вбивцю, аби витягнути давнього знайомого з тюрми. У пошуках йому допомагає вірний друг Йозеф Шацький, і разом вони розкривають брудні таємниці з життя міської аристократії.

Кокотюха А. Втікач із Бригідок : 
ретророман / А. Кокотюха. – Харків : Фоліо, 2017. – 283 с.
У Львові 1916 ріку функціонувало багато різних товариств: москвофілів, українофілів, імперіалістів, радикально налаштованих націоналістів. З’являються Українські січові стрільці – військове утворення у складі армії Австро-Угорської імперії, котрі боролися на полях Першої світової війни. Отже, всі події роману Андрій Кокотюха вписує в цей вируючий котел міського життя львів’ян. Героя війни, українського січового стрільця Захара Ладного звинувачують у вбивстві інженера Олеся Косацького через ревнощі до коханої обох чоловіків Оксани Антонів. Колишнього вояка схоплюють на місці злочину, знаходять компрометуючий запис у щоденнику про наміри вбити суперника, й запроторюють до Бригідок – горезвісної львівської в’язниці. Звинувачення кидає тінь на всіх добровольців. Захистивши стрільця, Климентій Кошовий може врятувати честь Легіону. І хоча Клим через війну покинув адвокатську практику, він погоджується спробувати. Почавши приватне розслідування, головний герой і його друг Йозеф Шацький знову занурюються у світ криміналу, де вже наново поділили владу, ближче знайомляться із січовими стрільцями та стикаються з хитрощами російських шпигунів.

Кокотюха А. Офіцер із Стрийського парку 
/ А. Кокотюха
. – Київ : Довженко Букс, 2018. – 283 с. 
Восени 1918 року Австро-угорська імперія ледь животіла на політичній карті світу, руйнувався світ, а з ним і звичне життя. Поляки й українці ведуть боротьбу за владу, кожна сторона претендує на Східну Галичину. Відбуваються важкі політичні переговори. На цьому тлі виникали сутички та провокації. Вбивство польського офіцера у Стрийському парку звично приписали українцю. Виправдати всю українську громаду мав Климентій Кошовий. Він вміло береться до справи й розплутує злочинний клубок збігів і обставин. Вбитий мав безліч ворогів, звести з ним рахунки міг хто завгодно. Але правда вже нікого не цікавить, збройне протистояння у Львові неминуче. Та все одно Кошовий під кулями листопадових вуличних боїв вперто шукає істину...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...