БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 6 березня 2019 р.

ОГОЛОШЕНІ ІМЕНА ЛАУРЕАТІВ МІЖНАРОДНОЇ ПРЕМІЇ АВТОРСЬКОЇ ПІСНІ ІМЕНІ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА ЗА 2019 РІК

    Дмитро Шупта
Поета Дмитра Шупту та композитора Петра Лойтру нагороджено за пісню "Козачата", яку виконує юний Юрій Ліпін. Разом вони створили цикл патріотичних пісень, котрі нині звучать у виконанні українських співаків. 
Дмитро Шупта, уродженець с. Курінька Чорнухинського р-ну Полтавської області – знаний український поет, правозахисник, громадський діяч; він – член Національної спілки письменників України та Міжнародної літературно-мистецької Академії України; і генерал-отаман Українського Козацтва, героїчний борець за незалежну Україну в радянські тоталітарні часи, соратник Василя Стуса; лауреат міжнародних і всеукраїнських премій. 
Петро Лойтра – відомий український композитор, автор та виконавець багатьох популярних пісень, лауреат всеукраїнських фестивалів і конкурсів, міжнародних та всеукраїнських премій; член Міжнародної літературно-мистецької Академії України. 
Міжнародну премію авторської пісні ім. Василя Симоненка заснували громадські організації з Волині ("Чумацький віз") і Придесення ("Криниця") з метою популяризації в Україні і за кордоном справді талановитих сучасних українських пісень, які поєднують прекрасну, глибоку, милозвучну поезію та гарну, оригінальну мелодію, яка легко запам’ятовується. 
З 1 січня 2019 р. засновником цієї почесної нагороди стала Міжнародна літературно-мистецька Академія України, яка об’єднує письменників, вчених і науковців із 55 країн світу. 
Пропонуємо увазі читачів декілька збірок поезій полтавця Д. Шупти, наявних у фонді нашої бібліотеки: 

  • Шупта Д. Золотоустий мед : лірика / Д. Шупта. – К. : УкрСІЧ, 2013. – 96 с. 
  • Шупта Д. Сонях сонетів / Д. Шупта. – Одеса : Друк, 2001. – 320 с. 
  • Шупта Д. Чаїне озеро : поезії. – К. : Рад. письменник, 1989. – 158 
Шановний Дмитре Романовичу! 
Працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара щиро вітають Вас з перемогою! Ми слідкуємо за Вашою творчістю, раді, що Ви завжди на вістрі літературних, мистецьких подій в Україні. 
Своєю творчістю Ви вносите великий вклад у національне виховання юних українців, у розбудову української держави! 
З роси і води Вам, шановний земляче! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...