БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 16 травня 2017 р.

ТВОРИ ОЛЕСЯ УЛЬЯНЕНКА - НА ЕКРАНІ

Олесь Ульяненко
08.05.1962-17.08.2010
На Книжковому Ареналі в Києві, який триватиме із 17 по 21 травня 2017 року, відбудуться події, приурочені до ювілею письменника Олеся Ульяненка, нашого земляка, уродженця м. Хорол Полтавської області. 8 травня ц. р. йому виповнилося б 55 років.
На фестивалі представлять нову збірку "Там, де Південь" (видавництво "Люта справа"), куди увійшли чотири повісті – "Там, де Південь", "Зимова повість", "Богемна рапсодія" і "Сідий". У 2016 році однойменну повість переклали на чеську мову і видали в "Větrné mlýny".
У рамках презентації збірки проведуть дискусію про творчість Ульяненка і вручать премію його імені.
20 травня в "Кінозалі №1" о 12:00 відбудеться обговорення екранізацій творів Олеся Ульяненка. Усього готується чотири фільми, три з яких будуть екранізаціями, а четвертий – документальною картиною про письменника. Так, Володимир Тихий готує фільм "Дикі коні", сценарій до якого написано у співавторстві з Ульяненком; лауреатка премії імені Ульяненка Марися Никитюк представить проект короткометражного фільму "Серафима" за однойменним романом письменника; а режисер Юрій Марушевський і продюсерка Катерина Шевченко представлять ще один короткометражний фільм "Наказ", який поставлено за однойменним оповіданням Ульяненка.
На презентації покажуть фрагменти з біографічного документального фільму "Олесь Ульяненко: без цензури", режисером якого виступає Юлія Шашкова, а продюсерами – Володимир Тихий і Мирослав Слабошпицький.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...