БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 15 лютого 2017 р.

СТРІТЕННЯ

Різдв’яний круг свят завершується празником Господнього Стрітення, що його святкуємо сорокового дня по Христовому Різдві 15 лютого. Як і Різдво, Стрітення належить до 12-ти найбільших  свят церковного року.
Передусім, в церквах освячували свічки. Їх дбайливо берегли протягом року і часто використовували як лікувальний, заспокійливий засіб.
«На Стрітення святили в церкві воду, селяни набирали тієї води в нову - ще не вживану - посудину, приносили додому і пильно берегли. Цій воді приписувалась магічна сила. За народним уявленням, це - цілюща вода. Нею натирали хворі місця і вірили, що "поможе". Найкраще ця вода помагала від "пристріту" - від хвороби, що її спричиняло "погане" око.
Також 15 лютого, за фольклорною традицією, зима з весною зустрічаються. У цей день наші предки оспівували та закликали весну, раділи прийдешньому відродженню природи.
Тож, вітаємо сьогодні із святом, щиро бажаємо, щоб у вашому житті відбулася знаменна зустріч з Божим Словом, Правдою, Любов’ю.
Нехай весна квітує у вашому серці цвітом радості, натхнення, щастя.
Шануймося! 
З нами Бог і Україна!
  • Лехман, Т. Величне свято лютого [Текст] / С. Теньков // Жінка. - 2016. - № 2. - С. 7
  • Середюк, Г. Стрітення: свято зустріч зими з літом [Текст] / Г. Середюк // Українське Слово. - 2016. - 10-16 лют. (№ 6). - С. 16 
  • Стрітення Господнє [Текст] // Культура і життя. - 2016. - 29 січ. - 4 лют. - С. 11 
  • Стрітення Господнє [Текст] // Культура і життя. - 2016. - 29 січ. - 4 лют. - С. 11 
  • Стрітення [Текст] // Чумацький шлях. - 2015. - № 4. - С. 24 
  • День зустрічі людини із Богом [Текст] : [свято Стрітення] // Шкільна бібліотека. - 2017. - № 1. - С. 65-68 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...