БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

СВЯТО ВЕСІЛЬ, ВОЇНІВ І ПРОЩЕННЯ

Покрова Пресвятої Богородиці - християнське і народне свято, відзначається церквами східного обряду (православними та греко-католиками).
За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу Константинополь. Мешканці міста в гарячій молитві звернулись до Божої Матері з проханням про порятунок. Богородиця з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення і стали християнами.
На Покрову впродовж усього дня спостерігали за погодою: якщо дув низовий вітер, зима буде теплою, якщо дув вітер із півночі - холодною, із заходу - сніжною. Коли протягом дня вітер змінює напрямок, то й зима буде нестійкою. Якщо на Покрову листя з вишень не опало, зима буде теплою, і якщо сніг не випав, то його не буде і в листопаді.
Цікаво, що в народі зберіглося повір'я, що у Пресвятої Діви є опікун Покров, якого просили: "Батеньку Покров, накрий нашу хату теплом, а господаря - добром".
Сердечно вітаємо вас, з цим величним святом! 
І нехай на всіх нас зійде Божа благодать, а душі наповняться любов’ю, щирістю й всепрощенням, нехай наші серця єднає незгасне світло віри і в усьому нам допомагає високе заступництво Божої Матері. 
Саме тому, у цей день хочу побажати усім нам єдності, добра щодня, щомиті, повсякчас. 
Козацького здоров´я усім, щастя, незламної віри в Україну та її народ, віри усім, надії та любові.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...