БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 11 червня 2023 р.

МІЖНАРОДНА КАМПАНІЯ #EveryBookItsReader

Міжнародну кампанію #EveryBookItsReader спланували та організували дев’ять волонтерів-вікімедійців книголюбів з Ботсвани, Бразилії, Канади, Мексики, Каталонії (Іспанія) та Сполучених Штатів. Вони запропонували людям, що захоплюються книгами, літературними творами та усними історіями, вносити свій внесок в покращення Вікіпедії.
Взяти участь в акції можна було різними способами – від дуже простих до більш складних: наприклад, виправляти описки та орфографічні помилки в статтях про книги, додавати посилання на джерела, створювати розділи для літературних нагород, які отримала книга, створювати статті про книгу, перекладати та доповнювати статті, додавати дані до Вікіданих, додавати фотографії обкладинок, складати списки літературних нагород у Вікіпедії тощо.
Під час кампанії в україномовному розділі Вікіпедії використовувалися гештеґи #EveryBookItsReader та #КожнійКнизіСвійЧитач.
Загалом в акції в україномовному розділі Вікіпедії взяли участь 21 учасник та учасниця, які опрацювали близько 300 сторінок, серед яких були новостворені статті, переклади та значні доповнення. 
Завідувачка сектору краєзнавчої літератури та бібліографії Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара також взяла участь у  кампанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...