БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 5 липня 2021 р.

Прес-анонс до збірки поезії Юлії Манойленко «Слідами смальти»

Днями у видавництві «Дивосвіт» вийшла друком 8 збірка поезії Юлії Манойленко «Слідами смальти».
Поетеса учасниця Всеукраїнської наради молодих літераторів (Коктебель, 2002 року), Міжнародного фестивалю «Варшавська поетична осінь» (Польща, 2010 року) та фестивалю «Карпатський пегас» (Виноградів, 2015 року). Звучала на українському телеканалі «Культура». Лауреат регіональної премії ім.В. Симоненка,обласної – ім. І. Котляревського та Всеукраїнської – ім. О. Олеся. Абсолютний переможець обласного літературно-мистецького конкурсу «Собори душ своїх бережіть» у 2007 році.
Член Національної Спілки письменників України з 2009 року, Полтавської Спілки літераторів, літоб’єднання ім. О. Донченка.
Працює в Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара.
Про нову збірку поезії «Слідами смальти» та й загалом про творчість Юлії Манойленко архієпископ Афанасій (Володимир Шкурупій), член НСПУ пише так: «Поетів такого масштабу в сьогоденній українській літературі одиниці. Вона творить такої глибини і сили поетичний всесвіт, що в нього уміщаються століття й віки народної історичної пам’яті, яка виринає в гротескно-сентиментальних, виболених серцем оригінальних образах, тому що «… я українка, бо серце любов’ю горить», «Під грудьми заболить Україна. Ця неймовірної сили поезія западатиме в душу українців через сто, двісті, через тисячу літ і наснажуватиме до життя, пробуджуватиме пам'ять і не даватиме ставати духовними манкуртами».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...