БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятниця, 23 липня 2021 р.

БУКЕРІВСЬКА ПРЕМІЯ-2021

Переможцем міжнародної Букерівської премії 2021 року став французький письменник Девід Діоп з книгою "Вночі вся кров чорна" ("At Night All Blood is Black").
Міжнародна Букерівська премія заснована 2005 та до 2015 року вручалася раз на два роки. Премія могла бути присуджена як англомовному письменнику, так і автору, чиї твори перекладені англійською. З 2016 року премію почали вручати щорічно виключно за перекладені англійською мовою художні літературні твори.
Призовий фонд премії становить 50 тисяч фунтів стерлінгів. Згідно з правилами премії, половину призових коштів отримує автор книжки, іншу половину – перекладач.
Девід Діоп народився у 1966 р. в Парижі, виріс у Сенегалі, зараз живе у Франції, викладає літературу XVIII ст. в університеті Пay. Він став першим французьким автором, який отримав міжнародну Букерівську премію. Раніше письменник вже отримував низку французьких та міжнародних нагород.
"Альфа Ндіає та Мадемба Діоп – двоє з багатьох сенегальців, які воювали під час війни під французьким прапором. Кожен раз, коли капітан Арман дає свисток, вони вибираються з окопів, щоб атакувати блакитноокого ворога. Але одного разу Мадембу смертельно поранено, і без свого друга, свого більше ніж брата, Альфа залишається сам серед жорстоких окопів, далеко від усього, що він знає і цінує. Він кидається у бій з новою силою, але незабаром починає лякати навіть своїх товаришів по зброї", – розповідає опис книги на сайті Букерівської премії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...