БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 9 лютого 2023 р.

КНИГИ НАТАЛІЇ ДОВГОПОЛ

Довгопол Н. Прокляте небо : роман / Н. Довгопол. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 384 с.

Анотація
Середина XVII століття. Київщина. У селі мірилом усього є фізична праця, будь-яка інакшість вважається хибою. Тому мати намагається позбутися Євки ще немовлям. Але доля має щодо малої свої плани. Дівчинка виживає і потрапляє служити в маєток пана.
У неї є дар  схильність до астрономії. Вона буквально читає небо, як розгорнуту книжку. Та в житті Єви з’являється панський вчитель Орест. Потайки одружуючись, вони втікають із ним до Києва. Тепер на неї чекає довгий шлях випробувань і спокути. Хто залишиться поруч, а хто зрадить? І що скажуть зорі тій, яка єдина вміє їх читати?

Довгопол Н. Шпигунки з притулку "Артеміда" / Н. Довгопол. – Харків : Vivat, 2019. – 304 с.
Анотація
1907 рік. В одному з київських театрів стається сутичка. Поважний австрійський пан прилюдно звинувачує хлопчика-посильного в крадіжці. Без тіні страху підліток відкидає звинувачення, ще не підозрюючи, що це його перший іспит, запрошення в нове життя. Під зеленим картузом літній австрієць гер Фрідріх розгледів не лише перевдягнене дівчисько, а ще й потенційну вихованку для свого сирітського притулку – таємної школи "Артеміда", де готують професійних шпигунок.

Довгопол Н. Мандрівний цирк сріблястої пані : роман / Н. Довгопол. – Харків : Vivat, 2020. – 352 с.
Анотація
Ефектна власниця мандрівного цирку фрау Ґріте переживає скрутні часи. Мало того, що її чоловік виявився авантюристом і зник безвісти, так ще й трупу доводиться від зубожіння рятувати. До всього, коронний номер  виступ велетенського ручного вовка  на межі провалу: юна глядачка, яку всі вважають причинною, сходить на сцену й приборкує грізного звіра. Що це, як не відьмацькі чари? Цирк рушає далі. Але з тої зустрічі в смугастому шатрі, на один вечір напнутому посеред скошеного поля, бере початок нова історія: про тих, хто шукає любові й справедливості, про людей і перевертнів, що намагаються віднайти свою істинну сутність.
Героям роману доведеться пізнати гіркоту зрад і поразок, здійснити сповнену пригод мандрівку українськими землями початку ХХ сторіччя і навіть знайти спільну мову з дивовижними істотами з давніх легенд.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...