БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 18 жовтня 2018 р.

КОСТЬ ЛАВРО – ПРЕТЕНДЕНТ НА МЕМОРІАЛЬНУ ПРЕМІЮ АСТРІД ЛІНДГРЕН 2019 РОКУ

Дитяча письменниця Зірка Мензатюк та ілюстратор, полтавець Кость Лавро, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка (2010), заслужений художник України (2017), потрапили до списку кандидатів на Меморіальну премію імені Астрід Ліндгрен за 2019 рік. 
Претендентів оголосили 11 жовтня 2018 року на Франкфуртському книжковому ярмарку. 
Це – шведська премія за досягнення в літературі для дітей та юнацтва, яка вручається щороку. ЇЇ заснував шведський уряд 2002 року з метою посилення інтересу до дитячої літератури у світі. 
Лауреата оголосять 2 квітня 2019 року. 
Довідка: 
Кость Лавро – унікальний майстер сучасної української книжкової графіки народився 1961 року під Диканькою. Співпрацює з українськими видавництвами "А-ба-ба-га-ла-ма-га", "Розумна дитина", популярним французьким журналом "Pomme d'Api". 
Роботи К. Лавра входили до каталогів виставок дитячої книги у Болоньї, Братіславі та інших містах. Ілюстрації до книги "Ніч перед Різдвом" (надихнув таки на них земляк - Микола Гоголь!) здобули кілька найвищих книжкових нагород. 
Права на книги К. Лавра придбали знамениті світові видавництва з США, Швейцарії, Франції. 
Пане Костянтине Тихоновичу! 
Працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені О. Гончара щиро вітають Вас з номінацією на престижну премію. Вашими ілюстраціями до дитячих книг захоплюються діти і їх батьки, вони виховують у них любов до всього рідного, українського, полтавського. 
Висловлюємо і ми свою гордість і повагу до Вашого таланту словами 
Івана Котляревського: "От такові-то наші полтавці!"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...