БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

КНИГИ ГАЛИНИ ПАГУТЯК

  • Пагутяк Г. В. Записки білого пташка : вибране : романи та повісті / Г. В. Пагутяк. – Львів : Піраміда. – 292 с.
  • Пагутяк Г. В. Зачаровані музиканти : роман-феєрія / Г. В. Пагутяк. – К. : Ярославів Вал, 2010. – 224 с.
Пагутяк Г. В. Книгоноші з королівства / Г. В. Пагутяк. [Вінниця] : Теза, [2016]. 286 с.
Анотація. Нікому не показуй цю книжку. І не розказуй, що читаєш її. Бо на неї, й на тих, хто її читає, полюють крутиголовці. Так-так, і в Серединному світі, і, звісно ж, в Імперії. Чи, може, не на неї, а на іншу - з такою ж назвою?.. У будь-якому разі, будь обережний. І ще одне: кажуть, королева Олімпія скликає всіх книгонош до Королівства. Що б це могло означати?
Пагутяк Г. В. Королівство / Г. В. Пагутяк. 2-ге вид., випр. [Вінниця] : Теза, [2010]. 376 с.
Анотація. Мама саме була у відрядженні, коли почались усі ті дива. Спершу з’явився хлопець, який перекидався лисом, а був Принцом. Тоді наш кіт Фелікс заговорив. Зрештою відьми і все товариство Книголюбів намагались викрасти книжку, яка виявилась чарівною. А далі… далі з'ясувалось, що це тільки початок пригод і що від мене залежить доля Королівства.
  • Пагутяк Г. В. Лялечка і Мацько / Г. В. Пагутяк. – К. : Грані-Т, 2008. – 96 с. Пагутяк Г. В. Господар : роман, повість / Г. В. Пагутяк. – К. : Радянський письменник, 1986. –199 с. 
  • Пагутяк Г. В. Лялечка і Мацько / Г. В. Пагутяк. – [К.] : Грані-Т, [2008]. – 96 с.
Пагутяк Г. В. Новий рік у Стамбулі : повість / Г. В. Пагутяк. – Львів : Піраміда, - 84 с.
Анотація. Українська письменниця потрапляє перед Новим роком у Стамбул, у якому п’ять днів поспіль ідуть такі холодні дощі, що мерзнуть не лише руки, а й душа. І в цьому суцільному тумані з дощем і вітром всі її рани раптом почали кривавити. Стамбул змусив авторку задуматися над межовими ситуаціями власного життя і боротися з чорною тінню смерті, яка нависла над нею і її рідною Україною.
  • Пагутяк Г. В. Слуга з Добромиля : роман / Г. В. Пагутяк. – Львів : ПІРАМІДА, 2012. – 200 с. 
  • Пагутяк Г. В. Сни Юлії і Германа : роман. Кенігсберзький щоденник / Г. В. Пагутяк. – К. : Ярославів Вал, 2011. – 304 с. 
  • Пагутяк Г. В. Уріж та його духи / Г. В. Пагутяк. – Львів : ПІРАМІДА, 2012. – 120 с.
Пагутяк Г. В. Урізька готика : роман / Г. В. Пагутяк. - 2-ге вид. К. : Дуліби, 2012. 352 с.
Анотація. Дія роману відбувається наприкінці ХІХ століття в Урожі. Таємничі персонажі роману – опирі – живі люди, а не покійники. Вони становлять замкнену і нечисленну громаду селища Винники. Уріж й Винники розділяє Границя, що означає куток між двома селами, де в давнину був цвинтар. На Границі трапляються загадкові смерті, які приписують опирям. Найчастіше це стається з людьми, що опинилися у цій небезпечній місцевості вночі. Іноді вночі, йдучи селом, чоловік зустрічає людей, вітається з ними, але вони не відповідають. Це означає, що він зустрівся з небіжчиками, які не мають права говорити з живими людьми. Усі смерті пов’язані з водою: ріка, дощ, калюжа... Роман написаний за мотивами етнографічного нарису І. Франка.
Галина Пагутяк  відома українська письменниця, яка є автором безлічі книг як для дітей, так і для дорослих. У своїх творах вона відкриває власну душу і багатий внутрішній світ. Згідно відгукам самої Галини, починаючи свій письменницький шлях, вона не намагалася сподобатися уже усталеним письменникам і критикам або читачеві, вона знала, що, врешті-решт, її оцінять. Вона писала, тому що цього просила її душа і тематику вона теж вибирала, прислухаючись до себе і внутрішнім голосам. Згідно рецензій до її робіт, письменниця відкриває перед читачем неймовірний фантастичний світ, при цьому змушуючи його повірити в реальність описаного, так що легко можна втратити нитку дійсності. Галина Пагустяк народилася і виросла в Україні в родині сільських учителів. Так як жити доводилося в селах, батьки завжди мали багато турбот, а дівчинка могла займатися тим, що їй подобається. Однак вона рідко тягнулася до компанії однолітків - ще з дитинства відчувала, що вона не така як усі. Слухаючи розповіді та легенди односельчан, вона вбирала неймовірні історії і свято вірила в їх справжність, що потім відобразилося на сторінках її публікацій. Після закінчення школи, перш ніж отримати філологічну освіту, Галина пробує самостійне життя і важку роботу, в цей момент вона починає писати, так вихід знаходить крик її творчої душі. Працюючи в найважчих умовах, часом по три зміни, на фарфоровому заводі Галина відчуває жах від рутинності такої праці. Надалі Галина пише приголомшливі книги, які стають надзвичайно популярними, досліджує бібліотечні праці і фольклор слов'янських народів, ця тематика пізніше знаходить своє місце у творах письменниці. Її праці також були відзначені нагородами  Шевченківською премією і премією "Портал",  і членством у Національній Спілці письменників України. Передбачається переведення її публікацій на інші мови, так як багато бажаючих купити її видання знаходяться і за кордоном. У нашому інтернет-магазині можна знайти такі її роботи як "Втеча звірів", "Записки Білого Пташка", "Мій Близький і Далекий Схід", "Слуга з Добромиля" і багато інших. Познайомитися ближче з творчістю письменниці можна вже сьогодні, замовивши її публікацію з послугою кур'єрської доставки як по Києву, так і будь-яке інше місто України.
https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Galina_Pagutjak

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...