БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

СЕЛО З ДУХМЯНИМИ САДКАМИ...

У 2017 році село Лютенські Будища відзначило 350-річчя від часу утворення. Це одне з найбільших за площею та населенням сіл Зіньківщини. Багате воно на традиції та звичаї, гарних господарів, талановитих і творчих людей. Історія та сьогодення цього мальовничого куточка Полтавщини представлена у історико-краєзнавчих нарисах "Село з духмяними садками. Лютенські Будища".
Терещенков О. М. Село з  духмяними садками. Лютенські Будища / О. М. Терещенков. - Полтава: ТОВ "АСМІ", 2017. - 489 с.
Це видання побачило світ завдяки наполегливій праці історика, вчителя, краєзнавця Олександра Терещенкова, який майже 30 років був директором місцевої загальноосвітньої школи. У книзі використані наукові праці, архівні документи, спогади місцевих жителів, а також матеріали, зібрані у музеї історії села та школи.
Вихід даної книги є хорошим прикладом для наслідування по відтворенню і збереженню безцінної історії сіл Зіньківського району Полтавської області.
Книгу можна використовувати вчителям, історикам, краєзнавцям та широкому колу читачів, які цікавляться історією рідного краю.

3 коментарі:

  1. Довелося відвідати Лютенські Будища під час короткого відпочинку у санаторії "Сосновий бір", та познайомитися там з автором книги, який виявився земляком.

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго дня! Як можна придбати дану книгу?

    ВідповістиВидалити
  3. Доброго дня! Ми завжди чекаємо своїх читачів, двері бібліотеки гостинно відчинені для всіх… Приходьте читайте!!! Придбати книгу можна в книжкових магазинах м. Полтави.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...