БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 22 серпня 2018 р.

РОМАНИ ВІД НІНИ ФІАЛКО

Фіалко, Ніна Іванівна. Обірвана струна : [роман] / Н. І. Фіалко. – Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, [2016]. – 352 с.
У новому романі тернопільська письменниця Ніна Фіалко висвітлює початок гібридної війни на сході України, в якій гинули її найкращі сини. Головний герой твору Михайло Гончарук – учасник Майдану, Революції Гідності, згодом – боєць добровольчого батальйону, який дивом вийшов з Іловайського "котла". Покалічений чоловік переживає важкий період психологічної реабілітації, коли чиновники не визнають його учасником АТО і вимагають від нього довідок від тих, хто вже у засвітах. На Майдані Михайло випадково зустрічається з "двійником", доля зводить їх і в найтяжчу хвилину, коли життя обох висить на волосині. Обмінюючись знаннями про особливості подібних людей, Сашко доводить, що їм доручена якась одна й та сама місія, і хто з них залишиться живим, той мусить її виконати. Михайло, вражений почутим, після повернення додому намагається доскіпатися до минулого своєї родини, щоб розгадати появу "двійника" в його житті, зрозуміти своє призначення на Землі. В основі твору – правдива історія.
Фіалко, Ніна Іванівна. Наречена для бразильця : [роман] / Н. І. Фіалко. – Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, [2017]. – 360 с.
В романі розкрито непросту долю кількох поколінь однієї родини, зокрема акцентовано на спробі доньки вирватись із рутинного, сімейного кола, щоб не повторити долю матері... Тож письменниця пропонує читачам зануритися в життя без прикрас, можливо, через призму чужих помилок зрозуміти власні проблеми. Авторка особливо рекомендує цей твір молодим, які через психологічне насилля, через непорозуміння з батьками квапляться покинути домівку. Часто за помилку в юності їм доводиться розплачуватись усе життя… 
Романи спонукають до глибоких роздумів. Розраховані на широке коло читачів. Розчарованих не буде!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...