БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 6 серпня 2018 р.

КРАСНОМОВНА АКТРИСА НІМОГО КІНО

Віра Холодна довгий час вважалася зіркою російського кінематографу, однак не всі знають, що красуня-актриса була українкою. Вона народилася 5 серпня 1893 р. у Полтаві в родині вчителів. 
Її уваги добивалися генерали, кримінальні авторитети і навіть представники царської родини. 

Сім'я та чоловік для Віри – були понад усе! 
Зовсім юною Віра народила доньку, згодом у пари з'явилася ще одна дитина, прийомна. Життя було б сповнене щастям, якби не шалені ревнощі чоловіка... 
Дебют в кіно Віри Холодної в головній ролі і відразу аншлаг. Жінки плакали, а чоловіки не могли відвести очей від красуні. Кожен наступний фільм із Вірою Холодною був просто приречений на успіх. 
Так тривало до трагічного 8 лютого 1919 року, коли в Холодної діагностують "іспанку", тоді від цього різновиду грипу в Європі померло 6 мільйонів чоловік. Віра Холодна провела у ліжку вісім днів. Останні чотири доби під її вікнами, на Соборній площі, стояла вся Одеса. 
17 лютого 1919 року найвідоміша акторка німого кіно зіграла свою останню роль у документальному кіно, яке знімали на її похороні. 
Віра Холодна померла в 25 років. Шанувальники відмовлялися у це повірити, а її смерть швидко обросла легендами. 
За однією з версій, Віру Холодну отруїли спецслужби, за іншою – акторка інсценувала смерть, щоб втекти за кордон. 

За свою коротку кар'єру королева кіно залишила 80 фільмів, сотні розбитих сердець і безліч нерозгаданих таємниць.
На перегляді літератури "Красномовна актриса німого кіно" представлені книги, статті з періодичних видань, які зберігаються в фондах Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара.
Пропоновані видання не залишать байдужим нікого!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...