БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 24 травня 2018 р.

ЗОРЯ НАД РІДНИМ КРАЄМ

                   (180-річчя Всеукраїнської громадсько-політичної газети "Зоря Полтавщини") 
Провідний бібліограф сектору краєзнавства
обласної  бібліотеки  для юнацтва
 імені Олеся Гончара Н. М. Требіна
і головний редактор  газети
"Зорі Полтавщини" О. Г. Макаренко
24 травня, у День слов'янської писемності і культури, в ПНПУ ім. В. Г. Короленка відбулося "свято одне на всіх" – відзначення поважного ювілею шанованого в краї видання. 
Своє 180-річчя газета зустріла у розквіті власних надбань, професійного досвіду, за яким неоціненний багаж вписаних в історію подій, фактів, людських доль. Свято об'єднало цілі покоління і творців газети, і її читачів. Довкола газети завжди гуртувалися і гуртуються громадські діячі, історики, письменники, митці… 
Газета дихає живими вітрами різних епох. ЇЇ біографія почалася 15 квітня 1838 року і, зрештою, вона сама стала біографом майже двох століть. Ми, бібліотекарі, це відчуваємо щодня, гортаючи давні, архівні підшивки. Вони – першоджерело матеріалів про історію рідного краю, видатних особистостей, розвиток культури, різних галузей господарства, природу. Вони користуються попитом у юних дослідників історії Полтавщини. 
Шановні журналісти, творці газети! Шлемо Вам найщиріші вітання з ювілеєм і бажаємо великих творчих успіхів, вдячних читачів і шанувальників. Наша бібліотека з Вами уже сорок два роки! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...