БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 28 січня 2018 р.

ЯСКРАВЕ СВЯТО ДИТЯЧОЇ КНИГИ


Відбулося у прес-центрі Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) ім. М. Ярошенка 25 січня 2018 року, у Тетянин день. Пані Тетяна Ваценко, лауреатка літературно-мистецької премії імені В. Г. Короленка, мисткиня, член Національної спілки народних майстрів України, неодноразовий учасник Міжнародних та Всеукраїнських виставок народної творчості презентувала свою першу збірку поезій для дітей – "Країна Навпакинія".
Тетяна Федорівна – упорядник книги, автор передмови, ілюстратор, її неймовірна художня фантазія простежується в оригінальних ілюстраціях до книги. Видання барвисте, загадково-казкове, оптимістичне. Вірші, написані з гумором, приваблюють не лише дітей, а й дорослу аудиторію.
Збірка побачила світ у видавництві "Полтавський літератор" на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю згідно з планом випуску соціально-значущих видань за кошти обласного бюджету.
Тетяна Федорівна вірші пише, відколи себе пам'ятає. Коли народилися діти, почала писати для них, а зараз – для онука Ярослава. Вірші давно "просилися вийти" у світ і в день Ангела поетеси порадували книгою полтавців. Ця збірка – неординарне явище, відзначали всі присутні в залі, а зала була переповнена.
Авторку вшановували і вітали з виходом книги: 
– Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА В. Пилипенко;
– В. о. начальника управління культури Полтавської ОДА    В. Вождаєнко;
– Відомий український художник Є. Пілюгін; 
– Вихованці Творчого Центру Н. Май; 
– Ведуча, автор і режисер вечірньої дитячої програми ТРК "Лтава" М. Буторіна;
– Однокурсники, друзі, школярі.
Книга вийшла тиражем 300 примірників, її отримають всі бібліотеки міста і області.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...