БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 4 квітня 2017 р.

"ЯЙЦЯ ДИНОЗАВРА" – НАЙКРАЩА У XVIII ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ РЕЙТИНГУ "КНИЖКА РОКУ – 2016"

Ульяненко О. Яйця динозавра : оповідання / О. Ульяненко. – К. : Люта справа, 2016. – 92 с.
Збірку оповідань визнаного майстра оповідання, нашого земляка, назвали найкращою в номінації "Красне письменство" (Сучасна українська проза) 76 експертів рейтингу "Книжка року", які оцінювали 1098 видань.
Саме у цьому жанрі найбільш вдало розкрилась його своєрідна творча манера. У книзі зібрана коротка проза письменника, створена ним протягом останніх 30 років його яскравої, незатишної, шкідливої для здоров'я, біографії. Ця проза – така, як саме життя, вона страшна, складна, іноді – малопристойна, а іноді – гомерично смішна.
Ульяненко став класиком.
Ліна Костенко
Олесь Ульяненко (справжнє ім'я – Ульянов Олександр Станіславович) народився 8 травня 1962 року у м. Хорол Полтавської обл. Навчався у Лубенському медичному училищі, Миколаївському морехідному училищі, служив у десантних військах.
Писати почав рано. Його твори знаходились у редакціях, а сам він змушений був працювати вантажником, електриком. Жив у Києві, говорив: "Ніде мені так не радісно, – як у Києві, попри усі митарства, душевні муки, невлаштований побут". Журналісти відмічали, що на його робочому столі завжди лежить Святе Письмо, запитували, коли прийшла до нього вічна книга.
Олесь відповідав : "Ще змалечку мене тягло до Святого Письма. Йти мені до Бога до кінця свого життя. Так, я вважаю себе ортодоксальним християнином".
У своїх творах, а їх у нього багато : понад 20 романів, численні повісті і оповідання, він нікого нікуди не направляв. Олесь, неначе живописець, змальовував життя в Україні. Коли його запитували, що він хотів сказати людям, письменник говорив: "Живіть краще, учіться не бути злими, не бути посміховиськом перед іншими народами. Ми, як нація, – достойна, повинні зайняти належне місце в цивілізованому світі".
Письменник – лауреат Малої Шевченківської премії (1997 рік) за роман "Сталінка", премій журналів "Благовіст", "Сучасність". Його твори перекладені на багато мов світу.
Помер Олесь Ульяненко 17 серпня 2010 року на 48-му році життя, похований у Києві на Байковому кладовищі. 2017 року йому виповнилось би 55 років.
Книги Олеся Ульяненка, наявні в бібліотеці, (подані в порядку алфавіту) :
  1. Ульяненко О. Ангели помсти : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2012. – 345 с. 
  2. Ульяненко О. Богемна рапсодія : романи / О. Ульяненко. – Львів : Піраміда, 2006. – 160 с. 
  3. Ульяненко О. Вогненне око : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2013. – 313 с.
  4. Ульяненко О. Жінка його мрії : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2012. – 281 с.
  5. Ульяненко О. Знак Саваофа : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2013. – 283 с.
  6. Ульяненко О. Квіти Содому : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2012. – 251 с.
  7. Ульяненко О. Серафима : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2015. – 217 с.
  8. Ульяненко О. Син тіні : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2013. – 282 с.
  9. Ульяненко О. Сталінка ; Дофін Сатани : романи / О. Ульяненко. – Харків : Бібколектор, 2015. – 507 с.
  10. Ульяненко О. Там, де південь / О. Ульяненко. – Харків : Треант, 2010. – 160 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...