БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 28 травня 2023 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА

28 травня в Україні святкують Всеукраїнський день краєзнавства. Ініціаторами створення професійного свята виступили представники Національної спілки краєзнавців України (НСКУ). Офіційну дату запровадили під час четвертого з'їзда цієї організації, який відбувся 2017 року. Обрали день не випадково. Адже саме 28 травня 1925 року відбулася Перша краєзнавча конференція всеукраїнського масштабу. Подія мала місце в Харкові і під час конференції було відкрито Комітет краєзнавства України.
Всеукраїнський день краєзнавства започаткований з метою поглиблення дослідження та популяризації історії, культури, мови, звичаїв і традицій українського народу, репрезентації практичних здобутків у цьому напрямку; залучення до вивчення та пізнання рідного краю широких верств населення; підвищення суспільної уваги до діяльності краєзнавців; поглиблення співпраці з державними органами влади, закладами культури та освіти, науковими установами, громадськими організаціями зацікавленими у розвитку краєзнавства.
Працівники сектору краєзнавчої літератури та бібліографії Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара вітають всіх краєзнавців Полтавщини зі Всеукраїнським днем краєзнавства та зичать енергії, мотивації, натхнення для вкрай важливої нині діяльності дослідження рідного краю, збереження історико-культурних надбань українського народу, виховання патріотизму у молодих поколінь, творення історії своєї держави!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...