БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 2 травня 2023 р.

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ

Українська вишиванка за останні кілька років зі складової культурної спадщини перетворилася на сучасний одяг, який є в гардеробі майже кожного українця. Для іноземців українська вишивана сорочка стала символом нашої країни, маркером прихильності до української нації. Чим же насамперед є вишиванка для українця – оберегом, святинею, духом незламності, місточком між поколіннями чи красивим елементом одягу? Звернемося з вами до історії вишиванки – основних її етапів, кожен з яких – цікавий факт, який, можливо, відомий не всім. Даний покажчик адресований поціновувачам української вишивки, декоративно-прикладного мистецтва, майстриням вишивальницям та колегам бібліотекарям.

Маршрути шиття : до Всесвітнього дня вишиванки : бібліограф. покажч. / Полтавська обласна бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара ; уклад. О. Пошибайло. – Полтава, 2023. – 44 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...