БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 4 березня 2021 р.

УКРАЇНКИ, БЕЗ ЯКИХ НЕ МОЖНА УЯВИТИ СВІТ

Давайте в ці березневі дні згадаємо видатних українок, які творили нову Україну, які здобули повагу і славу в усьому світі, мріяли і досягали мети.
Якби не було книжки «Це зробила вона», її треба було б придумати.
П’ятдесят розповідей про видатних українських жінок, які вплинули на перебіг історії, зробили значні внески в розвиток наукового, суспільного й культурного життя. Важко відірватися від читання!
Кожна героїня й усі вони разом захоплюють неймовірною волею до перемоги, самовідданістю і рівнем свідомості.
Серед них і дві розповіді про уродженок нашого краю: славетну художницю Катерину Білокур і кіноактрису світової слави Віру Холодну.
Друга книжка проекту «Це теж зробила вона», є логічним продовженням. Читаючи захопливі нариси (а їх теж п’ятдесят!) з другого тому, ніби проживаєш маленьке життя. Історію творять люди. Історія в жінках-особистостях – це урок кожній з нас. Книга знайомить нас з українками, які не знали слова «неможливо».
У другому томі представлені і нариси про наших землячок: письменницю і
громадську діячку Олену Пчілку, художниць Марію Башкирцеву і Соню Делоне, чиї роботи були виставлені в Луврі, правозахисницю, провідницю Української Гельсінської спілки Оксану Мешко, маленьку, надзвичайно талановиту полтавку Сашу Путрю, яка, малюючи, мріяла зробити світ добрішим. 2001 року вона отримала приз індійської дитячої фундації «Неру Бал Саміті».
Це зробили вони – це зможете зробити і ви.
Любі наші читачки! Вітаємо всіх вас зі святом весни, Жіночим днем 8-го березня, бажаємо всього-всього найкращого, будьте здоровенькі, веселенькі і бадьоренькі!
Чекаємо щодня вас у нашій незрівнянній бібліотеці! А вищеназвані книги, на жаль, у нас в єдиному екземплярі, і почитати їх можна лише в читальній залі. Але вони того варті!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...