БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 3 березня 2021 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПИСЬМЕННИКА

Свято ухвалили рішенням 48-го конгресу International PEN Club. Він тривав з 12 по 18 січня 1986-го. Цю дату закріпили у календарі. З тих пір День письменника святкують щороку майже у всіх країнах світу.
Утім це не тільки професійне свято митців пера. У цей день закликають не забувати про те, що письменницька праця має нести правду і захищати свободу слова.
Роль письменника у суспільстві надзвичайно важлива. Письменник - це очі, думки та совість суспільства. Честність, спроможність хоробро дивитися у вічі дійсності і відкрито говорити правду являють справжнього письменника. Його пильні спостереження, влучні здогадки та передбачення є відгуком часу і елементом формування відповідного пласту історії.
Завдання бібліотеки, як інформаційного та просвітницького центру, донести до читача культурні надбання нації, ознайомити із творчою працею письменників краю, країни, світового письменства. Для цього в бібліотеці організовуються зустрічі з письменниками, презентації книг, влаштовуються книжкові виставки.
У секторі краєзнавчої літератури та бібліографії до Всесвітнього дня письменника організовано перегляд літератури «І розлились слова рікою...», на якому широко представлено твори письменників нашого краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...