БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 18 березня 2021 р.

ЛАЗАРЕВСЬКИЙ БОРИС

"Він жив Україною..." : біобібліографічний нарис : до 150-річчя від дня народження та 85-річчя пам’яті письменника Б. О. Лазаревського / упорядник Н. М. Требіна. – Полтава, 2021. – 32 с. 

Багато талановитих українцівбуло розкиданопо світах, багато відбувалосятрагедій духу, коли душа тяглася до правічних коренів...
І нині ми намагаємося повернути втрачене, повернути імена тих, хто колись відірвався від рідної землі. Серед цих постатей уродженець м. Полтава, письменник Борис Олександрович Лазаревський, син видатного українського історика Олександра Лазаревського, який сьогодні малознаний, маловідомий для сучасного молодого читача.
Ми намагалися відшукати крупиці матеріалів про нього, так як Лазаревськийнародився, виріс, навчався, працював в Україні, але, волею обставин,змушений був покинути рідну землю.
У біобібліографічному нарисі дев’ять розділів, список використаної літератури подаєтьсяу зворотньо-хронологічному порядку. 
Адресується посібник бібліотекарям, вчителям, студентам, старшокласникам.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...