БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

суботу, 21 листопада 2020 р.

ЗБИРАЧІ СКАРБІВ НАРОДНИХ

Фольклор – усна народна творчість – відіграє винятково важливу роль у зародженні і розвитку письменства, літератури книжної. Полтавщину називають «академією письменників», але вона ще мала цілу когорту фольклористів, етнографів, на зібраних скарбах яких творила ця «академія». Біобібліографічні нариси, які ми Вам пропонуємо, подають матеріали про трьох з них: М. А. Цертелєва, М. Т. Номиса (Симонова), В. П. Милорадовича. Дуже знаних не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Матеріали про них згруповані у декількох розділах, до кожного з яких подається література, розташована у зворотно-хронологічномук порядку. Бібліографічний посібник адресований бібліотекарям, вчителям, краєзнавцям.
Збирачі скарбів народних: до ювілеїв видатних етнографів, фольклористів, уродженців краю (М. А. Цертелєва, М.Т. Номиса (Симонова), В. П. Милорадовича) : біобібліографічні нариси / упорядник Н. М. Требіна; Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. О. Гончара. – Полтава, 2020. – с. 28.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...