БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 4 грудня 2018 р.

РУШНИК НЕЗАБУТНІХ МЕЛОДІЙ



 4 грудня 2018 року у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара пройшов День краєзнавства "Рушник незабутніх мелодій", присвячений 100-річчю від дня народження славетного композитора-полтавця, народного артиста СРСР, першого лауреата Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка (1962) Платона Майбороди. 

Уявити музичне життя України без цього самобутнього композитора, без його внеску в наше пісенне мистецтво неможливо. 
На захід завітали наші давні друзі, учні Полтавського ПТУ–31разом зі своїми викладачами. Працівники сектору краєзнавства та бібліографії розповіли про творчий шлях, маловідомі факти з життя митця, історію створення його пісень-шедеврів: "Київського вальсу", пісні з кінофільму "Долина синіх скель", "Пісні про рушник", "Пісні про вчительку", "Моєї стежини", про багаторічну творчу співпрацю з видатним українським поетом Андрієм Малишком. 
Для кращого сприйняття інформації були використані відео та аудіоматеріали. 
Для присутніх була розгорнута книжкова виставка "Платон Майборода: серце, віддане пісні" та проведений коментований огляд літератури біля виставки. 
Цілий день у затишному залі сектору, мистецькій залі звучали неповторні мелодії талановитого земляка та проводились бесіди біля краєзнавчого каталогу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...