БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

суботу, 1 грудня 2018 р.

МАЙБОРОДА ПЛАТОН ІЛАРІОНОВИЧ

У духовному житті українського народу пісня посідає особливе місце. Вона живе з нами пліч-о-пліч протягом тисячолітньої історії, у першу чергу завдячуючи людям, які щиро діляться з нами своїм талантом. З нагоди 100-річчя від дня народження видатного українського композитора, педагога Платона Іларіоновича Майбороди пропонуємо вам перегляд літератури "Платон Майборода: серце відданє пісні".
Майборода П. І. народився 1 грудня 1918 року, помер 8 липня 1989 року. Місце народження: хутір Пелехівщина Глобинського району Полтавської області
Платон Майборода в 1939-1941 роках вчився у Київській консерваторії по класу композиції у Л. М. Ревуцького, яку закінчив у 1947 році. В 1947-1950 роках - викладач Київської консерваторії.
Помер 8 липня 1989 року у Києві. Похований на Байковому кладовищі Києва. Автор надгробного пам’ятника - скульптор М. Білик.
Автор численних пісень і хорів, обробок народних пісень, а також ліричних пісень - в тому числі "Рушничок", "Якщо ти любиш", "Ми підем де трави похилі", "Київський вальс". 
В творчому доробку також симфонічна поема "Героїчна увертюра", вокальна-симфонічна поема "Тополя" (слова Тараса Шевченка), музика до драматичних  спектаклів, а також до фільмів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...